Repülő csészealjon érkezik a tavaszi haute couture


Klikk!

A Dior és az Armani divatház is bemutatta a 2008 tavasz/nyári haute couture kollekcióját a most zajló divathéten Párizsban. A divatbemutató-sorozat egyik fő attrakciója John Galliano alkotásai voltak: ő tervezte az impresszionizmus ihlette ruhákat a Diornak. Különleges, vibráló színek és könnyedség jellemezte a divattervező kollekcióját, és az amerikai impresszionista festő, John Singer Sargent Madame X című festményét is megidézte. Egyes divatmagazinok origami stílusú ruhakölteményeket emlegetnek, amelyeket hímzések, műanyag virágok és csillámpor tarkított. Klikkeljen a még több képért!

Giorgio Armani ez alkalommal a hordhatóbb ruhákra ment rá. A szinte irodás viseletet szexivé tette az organzaszegélyekkel, a hatalmas méretű masnikkal és állógallérokkal. Bemutatta a legújabb divatdarabját is, a hagymaszerű, de fodros szoknyát: ez a csípőn szoros, a térdnél viszont fordrokba bonyolódik. Mindehhez méretes tűsarkút, sötét és füstös sminket viseltek a modellek, és hátrasimított frizurával tették teljessé a „feminine-power” jelleget.

Klikk!

Galliano szerint viszont a haute couture, azaz a magasszabászat terepe maga az álmok világa. Ez a modellek hajkölteményein is meglátszott: ők tupírozott frizurát és repülő csészealjra emlékeztető kalapokat viseltek. A színekben Klimt festményei is visszaköszöntek: a zöld jáde (másnéven nefritkő), a korall és az arany színe domináltak, a szabás pedig az 1950-es, 60-as évekhez nyúlt vissza leginkább, de a festészeti technikákat plagizáló tervező a vonalakat az extremitásig turbózta fel. Sajnos vagy nem, Galliano erőteljesen behozta az állatmintát is a költeményeibe. Vajon jól tette?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek