Sminkesünk megmondja: játsszon a színekkel

Nem tudom ki hogy van vele, de imádom a színeket: a művészboltban a kis üvegcsében álló különféle festékeket, a papírboltban a levélpapírokat és hozzájuk tartozó különböző méretű boritékokat, a Pantone-skálát csak úgy magában. Be is szereztem a leendő lakás színeinek kiválasztásához a színek könyvét. Na és persze nem maradhatnak ki a púderek, rúzsok, szemfestékek, ahogy szépen katonás rendben állnak egymás mellett színek szerint.


 
Van otthon két egyforma bögrém, melyek csupán színeikben különböznek egymástól. Az egyik sárga, narancs, piros csíkos, míg a másik zöld, kék, lila. Ha egyedül iszom teát vagy kávét és azon tűnődöm melyikből igyak, mindig a hidegebb színek mellett döntök. Ugyanez van a szemfesték vásárláskor is. Odaállok a paletta elé és előbb vagy utóbb mindig ugyanoda orientálódok. Ilyenkor elgondolkodom és arrébb sétálok és tudatosan döntök valamely más szín mellett, hiszen nem csak a szokásos színek állhatnak jól.

Ha valaki netalántán hasonló „problémával“ küzd, ajánlom próbálja ki ezt a módszert. A sminkelés játék a színekkel, amitől nem kell megijedni. A színek arra valók, hogy kisérletezzünk velük és arra, hogy segítsenek a hibák elrejtésében vagy legalábbis annak tompításában. Ha valaki lelkes és szán rá időt, akkor már az alapozással megoldhat egy pár problémát. Érdemes egy-egy árnyalattal sötétebb és világosabb alapozót is venni a bőrünkhöz igazodó mellett.



A drogériákban kapható nevesebb márkák alapozói tökéletesen megfelelnek arcunk alapozásához. Lehet hab vagy krémállagú, a lényeg, hogy könnyed legyen és ne plusz vakolatként viseljük.  Ha lehet, akkor az arcunkon teszteljük a színt, ne a kézfejünkön, mert ez utóbbi a bőrből, színből adódó különbség miatt nem feltétlenül segít hozzá a megfelelő szín kiválasztásához. Világos vagy sötét? Ez az alapvetően eldöntendő kérdés.
A sötéttel visszatolunk, tompítunk, míg a világossal távolítunk, kiemelünk.

Magas homlokot a hajtőhöz, a homlok két végéhez tett sötétebb alapozóval tudunk kicsinyíteni. Széles orrot az orrcimpához, adott esetben a nyereg két oldalára tett sötétebb színnel keskenyítünk. Kiálló csontok, toka esetén is így járhatunk el. Ha a szemek alatt lévő sötét karikákkal szeretnénk megküzdeni, akkor a világosabb alapozó után nyúljunk. Most, hogy már megismertük az arcunkat nincs más hátra csak a gyakorlás. Nyomás a fürdőszobába!
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek