Farmerkiállítás a Néprajzi Múzeumban

A pápai Kékfestő Múzeum farmergyűjteményét bemutató tárlatot kedden nyitották meg a Kossuth téri Néprajzi Múzeumban. A világ egyik legerősebb, speciálisan szövött, ezért különösen strapabíró anyagát és a belőle készült ruhákat 1977-ben kezdték el gyártani Magyarországon. Ma hat gyárban készítenek Magyarországon farmervászonból ruhákat. A kiállításon többnyire nadrágok és más farmervászonból varrt viseletek láthatók, ám ez az esemény nem az aktuális divatról szól, sokkal inkább összefoglaló és visszatekintés. A hajdan egyszerű munkásruhának indult, majd világszerte példátlan karriert befutó viselet anyagát és gyártási technológiáját is bemutatja a kiállítás. További információk és egy kis farmertörténet a Néprajzi Múzeum honlapján olvasható. A Méri Edina rendezte kiállítás november 7. és március 16. között a múzeum földszintjén látható. (forrás: MTI)
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.