Hányás lesz a vége? Fúziós konyha a Marriottban

Borjúpaprikás gnocchival, töltött káposzta szürkemarhából, racka báránykaraj töltött Piquillo paprikával, gambas al pilpil, azaz olívaolajban párolt fokhagymás rák egyaránt szerepel a budapesti Marriott Hotel most megnyitott, Peppers nevű éttermének étlapján. A különböző nemzetek fogásaiból összeállított menüsor - ma világszerte divatos - fúziós konyha névre hallgat. Az irányzat lényege, hogy akár egy ételen belül is keverik különböző nemzetek gasztronómiájának jellegzetes elemeit. De egy étlapon belül mindenképpen: ez alkalmat nyújt arra is, hogy a többnyire kozmopolita konyhára törekvő szállodák megkóstoltassák vendégeikkel a helybéli nemzeti fogásokat, miközben bemutatják a világ gasztronómiai trendjeit is.
A Marriott Hotel éttermében, a Peppersben egy étlapon elfér a Cézár saláta rozmaringos focacciával (fűszeres olasz kenyérrel) meg az ököruszályleves, amelynél azonban, hogy kissé olaszos is legyen ez a régi magyar klasszikus étel, tortellini a levesbetét.

Ön szerint mi a jobb? Az az étterem, amiben egy kultúra gasztronómiai értékeit élvezheti, vagy amelyikben eklektikus a választási lehetőség. A sokféleség megy-e, ha igen, mikor megy a minőség rovására? (forrás: MTI)
Oszd meg másokkal is!
Mustra