Szavazzon! Divat a boleró?

A boleró előtt beszámolunk a legutóbbi szavazás eredményéről. Tíz nappal ezelőtt azt kérdeztük Önöktől, divat-e a pelerin. A szavazatok mai állása azt mutatja, hogy a nagy többség szerint egyértelműen az. A válaszadók 52 százaléka (vagyis 216 ember) szerint éppen most kezd divatba jönni, negyedük szerint (111 fő) még divat, de már kifelé halad és csupán egyötödük mondta (87 fő), hogy egyáltalán nem is divatos. Az Omiru, divatblogon ugyanezt a kérdést tették fel az amerikai fashionistáknak, akik nálunk sokkal nagyobb arányban (40 százalék) szavaztak arra, hogy a pelerin a múlté. De mivel a magyar divatérdeklődők szerint még aktuális, íme néhány ötlet a viseléséhez:

  • Mivel az öltözetet domináló, nagy méretű ruhadarabról van szó, az alóla kilógó többi ruhadarabot érdemes óvatos egyszerűséggel válogatni.
  • Ha valaki alacsony és vékony, a pelerin rövidebb, kisebb változatát viselje, sűrűbb szövésű anyaggal. A magasak mind anyagában, mind méretében választhatnak elnagyoltabbat belőle.

Új szavazást indítunk, amit az alábbi olvasói levél ihletett:


Kedves Tejben-vajban blog! Ti mindenre tudjátok a választ, ami ruhával kapcsolatos. Áruljátok el nekem (vagy ha Ti véletlenül nem tudjátok, akkor a fórumozók), hogy mi a neve a képen látható ruhadarabnak? Mellékesen egy turkálóban leltem rá. Egyszerű kíváncsiságból megvettem és haza is hoztam. Azzal egyébként nem volt különösebb gondom, hogy hogyan kell felvenni, eléggé egyértelmű volt. Karok az ujjakba, a cimke a nyakam hátuljára....azért remélem, hogy nem egy eszkimó-nadrágot vettem... Üdvözlettel, Mrs. Bean.

Válaszunk: Kedves Mrs. Bean, egy kötött bolerópulóver került a kosarába. A boleró eredetileg derékig érő vagy annál valamivel rövidebb, ujjas, gallérral vagy gallér nélkül készül. Formája megegyezik a spanyol népviselet derékbőséghez simuló bolerójával. De mi a helyzet az aktualitásával?

 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek