Antirasszista kollekciót alkot Tommy Hilfiger a híres focistával

Tommy Hilfiger és Thierry Henry világklasszis, francia focista szeptember közepén mutatja be közös kollekcióját, Henry antirasszista alapítványa, a One 4 All (Egy mindenkiért) égisze alatt. A nemzetközi futballszövetség, a FIFA rasszizmus ellenes nagykövete kitörő örömmel fogadta a divattervező segítségét. „Megtisztelőnek érzem, hogy Tommy érdeklődik az alapítványom iránt és örülök annak, hogy ezzel egy kicsit segíthetem a rasszizmus és a társadalmi egyenlőtlenségek megszűntetését” – mondta az eddig a brit Arsenalban, mostantól Barcelonában focizó Henry a Yahoonak. Henry és Hilfiger korábban között az együttműködés kölcsönös: a focista 2006 telétől a Hilfiger-ház férfi kollekcióinak egyik reklámarca.

Az alapítvány nevét viselő One 4 All kollekcióban öltöny, sportruházat, cipő és alsónemű egyaránt szerepel. Október másodikától, Hilfiger londoni boltjában kapható és azért számít antirasszistának, mert minden bevétele a névadó alapítványhoz vándorol. Ráadásként Hilfiger tizennégy, limitált szériájú bélelt balonkabátot is tervez, amelyek mindegyikét a sztárjátékosról készített képekkel díszíti. A kabátokat szeptember 24-én, a francia Colette divatlánc üzleteiben dobják piacra, 1014 euróért (vagyis körülbelül 260 ezer forintnak megfelelő összegért). A bevétel szintén a One 4 All alapítványt támogatja.

Pikáns adalék, hogy 1996-ban Tommy Hilfigert nyilvánosan rasszizmussal vádolták, miután lánclevélben elterjedt róla az a pletyka, hogy a népszerű amerikai showban, Oprah Winfrey-nél azt mondta, hogy ha tudta volna, hogy feketék és ázsiaiak is hordják az általa tervezett ruhákat, soha nem készítette volna el őket. Ahogy a legendavadász Snopes.com-on is olvasható, hamar kiderült azonban, hogy ebből a történetből semmi sem igaz, sőt, nem is szerepelt Oprah Winfrey showjában a dizájner.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek