New Yorkban kötelező lesz kiírni a kalóriákat

Elsőként New Yorkban lesz kötelező a gyorséttermekben a kalóriák feltűntetése az étlapon.  Az eredetileg július 1.-től életbe lépő törvény ellen azonban tiltakoznak a város étteremtulajdonosai. Szerintük, ha tényleg legalább akkora betűkkel kell majd feltűntetni az ételekben tartalmazó kalóriát, mint az árakat, az étlapok megfejthetetlen krikszkrakszokká válnak. Így a törvény bevezetését eltolták október 1-ig. A fogyasztóvédelmi szervek azonban egyértelművé tették, hogy a gyorséttermek nem fogják megúszni. Sem szórólapozással, sem a honlapon feltűntetett információkkal nem fognak megelégedni. Ki kell írni, hogy miben mennyi zsír és cukor van. Nincs menekvés. (Forrás: MSNBC)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.