"Ha olyan íze van a frissen vásárolt tejnek, mintha kicsavart kartonlevet innánk, minden valószínűséggel az első sorban lévő dobozok egyikét vittük haza" - olvashatjuk a MSNBC honlapján. A Missouri Egyetem kutatása állítólag kimutatta, hogy a neonfénytől pár centire tárolt tej 2 órán belül jelentősen veszít az ízéből, 12 óra múlva pedig egyértelmű mellékíz érezhető rajta. Az ok: A kutatást vezető Robert Marshall szerint a neonfénynek köszönhetően a tejtermékekben gyorsabban beindul az oxidáció. "Míg a vitamintartalmat nem befolyásolja a fény és a baktériumtermelődés sem indul be ennek köszönhetően, a tej íze elvész". A szakértők szerint a megoldás, ha a hátsó polcról, a sötétből válasszuk ki a napi adagunkat és kerüljük az üveges csomagolást, ami könnyebben átengedi a fényt, mint a kartondoboz. (Forrás: Reuters)
Találja meg a legfinomabb tejet a boltban!
Olvasási idő kb. 1 perc
Oszd meg másokkal is!