Találja meg a legfinomabb tejet a boltban!

"Ha olyan íze van a frissen vásárolt tejnek, mintha kicsavart kartonlevet innánk, minden valószínűséggel az első sorban lévő dobozok egyikét vittük haza" - olvashatjuk a MSNBC honlapján. A Missouri Egyetem kutatása állítólag kimutatta, hogy a neonfénytől pár centire tárolt tej 2 órán belül jelentősen veszít az ízéből, 12 óra múlva pedig egyértelmű mellékíz érezhető rajta. Az ok: A kutatást vezető Robert Marshall szerint a neonfénynek köszönhetően a tejtermékekben gyorsabban beindul az oxidáció. "Míg a vitamintartalmat nem befolyásolja a fény és a baktériumtermelődés sem indul be ennek köszönhetően, a tej íze elvész". A szakértők szerint a megoldás, ha a hátsó polcról, a sötétből válasszuk ki a napi adagunkat és kerüljük az üveges csomagolást, ami könnyebben átengedi a fényt, mint a kartondoboz. (Forrás: Reuters)

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.