Jobban hízunk a zsírmentes kajáktól

Egy amerikai kutatásból kiderült, hogy átlagban jóval többet eszünk azokból a termékekből, amelyekről azt hisszük, hogy alacsony a zsír-vagy cukortartalmuk, ezzel pedig több kalóriát veszünk magunkhoz, mintha normál csipszet vagy nasst vásárolnánk az esti filmnézés mellé. A Cornell Food and Brand Lab kísérletéből –ahol egy film levetítése közben a tesztalanyok választhattak zsírszegény és normál csipsz fogyasztása közül – kiderült, hogy azok, akik a zsír-vagy cukorszegény csipsz mellett döntöttek, 35%-kal többet ettek, mint azok, akik a normál termékeket választották. Ez átlagban 192 többletkalóriát jelentett.

Szakemberek szerint nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy mennyire hizlalnak az általunk vásárolt élelmiszerek és ebben csak félrevezető lehet, ha olyan termékekkel árasztják el a piacot, amelyek azt ígérik, hogy negyed annyi zsírt tartalmaznak, mint korábban. „A zsírmentességet a legtöbbször azzal pótolják, hogy négyszer annyi cukrot raknak egy termékbe. Ha olyan élelmiszerrel találkozunk, ami azt ígéri, hogy zsírmentes, gondosan ellenőrizzük a csomagolást. Látni fogjuk, hogy valahol nagyon kompenzáltak annak érdekében, hogy a terméknek azért még valami íze is legyen” – nyilatkozta Brian Wansink, a Cornell Food and Brand Lab vezetője az Msnbc-nek. 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.