Ügyfélszolgálatosnak adják ki magukat a csalók: nehogy bedőlj

ugyfelszolgalat-csalo-671711967
Olvasási idő kb. 2 perc

Kifejezetten az iPhone-tulajdonosokra utaznak a csalók új módszerükkel, amely során az Apple ID adatait próbálják megszerezni.

Az Apple-felhasználók tudják, hogy mennyire fontos az Apple ID, amely révén minden személyes adatuk szinkronizálódik a felhőben, hogy aztán minden eszközön hozzáférhető legyen. Itt tárolja az Apple ügyfelei fájljait, fotóit, az összes beszélgetést és kontaktot, az előfizetéseket, a biztonsági mentéseket és még sok minden mást. Ezt próbálják most megszerezni bűnözők, akik az Apple ügyfélszolgálatának nevében küldenek szöveges üzenetet – írja a Hvg

Az átverős SMS-ben a csalók arra kérik a felhasználót, hogy lépjen be az Apple ID-jába. Ehhez egy linket is adnak, amely azonban természetesen nem az igazi iCloudra – az Apple felhőszolgáltatására –, hanem egy adathalászoldalra irányítja az áldozatot.

Amennyiben a felhasználó beírja az Apple ID-hoz tartozó felhasználónevet és jelszót, minden Apple-termék lelkét adja a csalók kezébe. A bűnözők természetesen megváltoztatják a jelszót, kizárva áldozatukat saját fiókjából.

Innen tudhatod, hogy csalók és nem ügyfélszolgálatosok 

A tapasztaltabb felhasználóknak azonban azonnal felkeltheti a gyanúját, hogy SMS-ben szólítják föl az Apple ID-ba történő belépésre, amit az óriáscég ügyfélszolgálata sosem tenne.

Segítheti az ügyfélszolgálatos csalókat az Apple hibája
Segítheti az ügyfélszolgálatos csalókat az Apple hibájaXavier Lorenzo / Getty Images Hungary

Megkönnyítheti azonban a csalók dolgát az utóbbi időben történt Apple-fiaskó, amely során rengeteg magyar felhasználótól vont le törvénytelenül és indokolatlanul pénzt a cég. Azt gondolhatják ugyanis az Apple magyar ügyfelei, hogy a belépési kérés ezzel az üggyel kapcsolatos. Érdemes azonban tudni, hogy a levont pénz mindenki számlájára vissza fog kerülni a Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint, a legtöbbeknek ehhez nem is kell semmit sem tenniük. Aki azonban nem kapja meg a neki járó pénzt, mindenképp jelezze panaszát a bankjánál. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek