Három napos karbantartás jön, az azonnali átutalások is leállnak erre az időre egy nagybanknál

GettyImages-1032613914
Olvasási idő kb. 2 perc

Az Erste Banknál június 21-23 közt terveznek leállásokat karbantartás miatt, a legtöbb szolgáltatás érintett lesz, leáll vagy akadozik majd ebben az időszakban.

Péntektől vasárnapig követi egymást a karbantartási periódusok sora a nagybanknál: június 21-én este 10-tól másnap reggel 8 óráig szünetelnek majd bizonyos szolgáltatások, emellett június 22-én nulla órától fél háromig is zajlanak a munkálatok más területeken, illetve június 23-án délelőtt 11.30-tól este kilencig várható egy igen hosszú karbantartási periódus.

Olyannyira sok rendszert érintenek ezek a munkálatok, hogy a bank külön táblázatot készített arról, melyik szolgáltatása mikor nem lesz elérhető. Ezt itt tudod megtekinteni.

Az átutalás mellett más szolgáltatások is érintettek
Az átutalás mellett más szolgáltatások is érintettekdamircudic / Getty Images Hungary

Nagyon kevés olyan banki szolgáltatás van, amelyet egyáltalán nem befolyásol majd a hétvégi karbantartás. Ezek a következők:

  • mindvégig tiltható lesz a George Web, a bank lakossági internetbankja TeleBank használatával
  • szintén TeleBank útján letilthatók lesznek a bankkártyák
  • belföldi készpénzfelvétel ATM-ből
  • belföldi készpénzbefizetés ATM-en keresztül.

A POS-terminál használatával történő fizetés és vásárlás bár nem fog szünetelni, de akadozhat majd ezen a hétvégén.

Az átutalásokat ne ekkorra időzítsd

A bank arra kéri ügyfeleit, hogy pénzügyeikkel való tervezés közben ezekre az időpontokra figyeljenek, illetve aki társkártyát is kért számlájához, az értesítse annak használóját is.

Az Erste más pénzintézetekhez hasonlóan előre bejelenti az ilyen karbantartásokat honlapján,

de a bankok internetbank és mobilos applikáció útján is rendszerint értesítik ügyfeleiket arról, ha ilyesmire számíthatnak, ezért mindig érdemes elolvasni az ezeken a csatornákon érkező üzeneteket, hogy ne érjen váratlanul az, ha hirtelen nem úgy tudsz hozzáférni pénzedhez, ahogyan szoktál.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye.

Regisztrálj az ingyenes rendezvényre!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?
Érdekességek