Tiszta szőr a kanapéd a kedvenced miatt? Ezzel a meglepő trükkel pillanatok alatt eltávolíthatod

GettyImages-1268218012

Az állati szőr eltávolításának nem feltétlenül kell kínszenvedésnek lennie. Mutatjuk, hogyan csináld, hogy seperc alatt a végére érj.

Ha kedvencet tartasz – főleg, ha macskát –, akkor előbb-utóbb biztosan szembesülsz a problémával, hogy a lakás minden pontját állati szőr borítja, amely makacsul ragaszkodik tárgyaidhoz. Persze a porszívó és a szöszhenger rendszeres használata némiképp csillapíthat a helyzeten, de tökéletes eredményt egyiktől sem várhatsz. Itt jön képbe a zseniális trükk, melynek segítségével különösebb erőbefektetés nélkül szabadulhatsz meg a szőrhegyektől.

A megoldás: vedd fel a kesztyűt!

És ne csak képletesen szólva! A trükkhöz ugyanis egy gumi- vagy latexkesztyűre lesz szükséged. A teendőd a következő: húzd fel a kesztyűt, majd dörzsöld át vele a kanapé szövetét. A gumikesztyű nemcsak magához vonzza a szőrszálakat, hanem egy gombolyagban gyűjti össze őket, ami lényegesen megkönnyítheti a dolgod.

Ez a trükk nem csak bútorokon működik, a párnahuzatról és a lámpaernyőről is ugyanúgy összeszedheted vele a szőrt, legyen az akár a kutyádé, vagy a macskádé. Ha nem vagy elégedett az eredménnyel, enyhén nedvesítsd be a kesztyűt. Így tovább fokozhatod a tapadóhatást.

Ezért olyan hatékony a szőreltávolításban

Bár sajnos nem tudni, hogy ki volt az az ismeretlen zseni, akinek elsőként jutott eszébe az állati szőrök eltávolításához gumikesztyűt használni, a módszernek megvan a tudományos alapja. A kutya- és macskaszőr az elektromos töltés miatt tapad hozzá tárgyainkhoz. A gumikesztyűs dörzsölés azonban felülírja ezt a saját statikus töltésével, így rendkívüli hatékonysággal képes összegyűjteni a szőrt, ami különösen fontos lehet, ha valaki allergiás rá a családban.

Mentes Anyu szakácskönyvek

 

„A kevesebb több. A mentes jobb."

 

Nemes Dóra újságíró, a Mentes Anyu márka és közösség megálmodója, de mindenekelőtt kétgyerekes anyuka. Szakácskönyveiben kipróbált recepteket válogatott össze, amelyek az inzulinrezisztensek, cukorbetegek, vagy életmódváltók étrendjébe passzolnak.

A könyvekbe most betekintést nyerhetsz. 
Amit az online lapozgatóban megtalálsz:

  • Tartalomjegyzék
  • Előszó
  • Részlet Étrendem - Szarka Dorottya dietetikus kisokosából
  • + 1 recept is!

Mentes Anyu szakácskönyve 1+2 kedvező áron online rendelhető!

 

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Mustra