Ezek voltak az élet nagy kérdései 2019-ben

Mit lehet kezdeni a bevásárlókocsikon található hurokkal? Mire jók a billentyűzet bizonyos betűin található pöckök, és miért vannak fekete pöttyök az autó szélvédőjén? Ezek voltak azok a nagy kérdések, amiknek a megoldására a legtöbb olvasónk kíváncsi volt.

Idén indult az élet nagy kérdéseit boncolgató cikksorozatunk, amelyben bizonyos tárgyak titokzatos alkatrészeinek működéséről lebbentettük fel a fátylat. Összegyűjtöttük azokat, amik a leginkább foglalkoztattak benneteket.

1. Mi az a hurok a bevásárlókocsin?

A szupermarketek bevásárlókocsijain, a babaültető felső részén található hurok célja egyeseknek a rejtélyek rejtélyét jelenti, pedig igazából nagyon egyszerű a funkciója.

2. Mi az a vonalka az F és a J betű billentyűin?

Biztosan te is láttad már a billentyűzet F és J betűi alatt azokat a pici, tapintható vonalkákat, és elmerengtél azon, hogy vajon mire valók. Újabb rejtélyről rántjuk le a leplet: ezek a kis pöckök a gyorsabb gépelést hivatottak szolgálni.

3. Mik azok a fekete pöttyök az autó szélvédőjének a szélén?

A kérdés megválaszolását az üvegek szélén futó fekete csík szerepével kell kezdeni, aminek teljesen érthető funkciója van: nem más, mint egy kerámiabevonat, ami egyrészt a szélvédő rögzítéséhez használt ragasztóanyagot védi az UV-sugárzás káros hatásától, másrészt pedig eltakarja a ragasztást. A fekete pöttyök ehhez kapcsolódnak.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek