A trükk, amivel véget vethetsz az otthoni fagyoskodásnak

Vannak emberek, akik akkor is hajlamosak fázni, amikor csutkára tekert fűtés mellett, nyakig bebugyolálva fekszenek otthon. Ez a poszt nekik szól!

Egy meleg zokni már önmagában is hatásos fegyver lehet a hideg elleni harcban – hát még, ha kicsit beteszed a mikróba! A megrögzött fagyoskodóknak reményt adó trükköt az Apartment Therapy szerzője osztotta meg a világgal.

Egy zokninyi melegség

Dabney Frake egy azok közül, akik állandóan fáznak, ezért aztán viszonylag sűrűn fordul vele elő, hogy hőkereső rakétaként követi a meleg pontokat a lakásában. Van azonban egy trükk, ami a legnagyobb vacogások közepette is kisegíti a bajból, és most neked is elárulja, hogy mi az.

Ismerős?
Ismerős?Shutterstock

Legközelebb, amikor minden próbálkozásod kudarcot vall, hogy átmelegedj, fogj egy zoknit, töltsd meg nyers rizzsel vagy hajdinával, kötözd össze a szárát, majd dobd be a mikróba. Egy perc se kell hozzá, hogy egy rögtönzött melegítőpárnácskát kapj vissza, amivel lefekvés előtt felmelegítheted az ágyat, vagy amit szimplán csak magadhoz ölelhetsz a kanapén. 

Mivel a zokniban lazán sorakoznak a rizsszemek, úgy simul majd a testedhez, mint egy prémes kis barát. Minél nagyobb zoknit választasz a célra, annál jobban melegít, ezért a térdzokninál ne add alább – csak figyelj arra, hogy ne legyen gyúlékony az anyaga! Ha kezd kihűlni, tedd vissza a mikróba egy újabb percre, és ott folytathatod, ahol abbahagytad.

A hidegre melegen ajánljuk!
A hidegre melegen ajánljuk!Shutterstock

Persze, ha a házon kívülre is szeretnéd magaddal vinni, hasonló elven akár kisebb, hordozható verziókat is készíthetsz. Például így.

Torokfájás ellen is jó

Úgy érzed, hogy bujkál benned valami nyavalya? Netán a torkod is fáj? A nyakadra tekert melegítő zokni ebben az esetben is segíthet, sőt a hasadnál használva állítólag a görcsökön is képes enyhíteni. Néhány csepp illóolaj hozzáadásával további eredményeket érhetsz el. A levendula például nyugtató hatású, így elalvás előtt különösen hasznos tud lenni.

Otthon nem szoktál fázni, a szabadban viszont rendszeresen befagy a hátsód? Akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy megismerkedsz a réteges öltözködés alapszabályaival!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek