Meghan Markle legyőzte a holdfogyatkozást is

A közélet mellett a foci és a főzés is nagyon érdekli a magyarokat, vagy legalábbis sokat keresnek rá.

Idén is kihirdette a Google, hogy mik foglalkoztatták idén legjobban a magyarokat, vagyis mire kerestek rá legtöbben az idei évben. Az persze borítékolható volt, hogy a választások, a foci és a téli olimpia sokakat érdekeltek, de vannak a listában elég meglepő elemek is. Például, hogy amennyiben tudod, hogyan kell frankfurti levest vagy rizskochot készíteni, akkor műveltebbnek érezheted magad a többségnél. 

A Google minden év végén nyilvánosságra hozza, melyek voltak a keresőjében világszerte legfelkapottabb témák, vagyis, hogy a korábbi évhez képest mely keresőszavak ugrottak meg a leginkább. 

Nemcsak a hazai, de 74 ország eredményét is meg lehet nézni, sőt össze lehet vetni a globális trendekkel is. Idén itthon nem túl meglepő, hogy a felkapott keresések között az országgyűlési választásokra és a labdarúgó-világbajnokságra utaló keresőszavak szerepelnek, de berobbant a köztudatba Meghan Markle, a királyi család új tagja, aki még a holdfogyatkozásnál is népszerűbb volt. Tévéműsorok körében a Való Világ és a Korhatáros szerelem jár az élen, receptek között pedig a frankfurti leves és a rizskoch elkészítési módjára kerestek rá a legtöbben a tavalyi adatokhoz képest. Mozifilmek között a Venom, a Mamma Mia 2. és a Bohém rapszódia vezetik a sort. Sportesemények közül a már említett világbajnokság mellett kiderült, hogy a téli olimpia és az Australian Open tenisztorna is érdekelte a magyar internetezőket. A fesztiválok köztük a Campus, a Volt és a Strand voltak a legnépszerűbbek a böngészők körében, a többi helyezettet pedig itt találod.

Sokakat érdekelt Avicii is, illetve a Black Friday, dalszövegek közül pedig a Queen Bohemian Rhapsody és Ed Sheeran Perfect című dalának a mondanivalójára kerestek rá a legtöbben. Globálisan egyébként a labdarúgó-világbajnokság érdekelt mindenkit, az emberek közül pedig Meghan Markle okozott a fejekben akkora kérdőjelet, hogy sokszor rá kellett keresni. Érdekes, hogy idén különösen sokan voltak kíváncsiak arra, hogy mi van Sylvester Stallonéval, a zenészek közül pedig Demi Lovato és Cardi B lett a legnépszerűbb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek