A jégkocka mindenre jó! Íme, 7 dolog, amiben nagy hasznát veheted!

Öntözni és vasalni is lehet jégkockával, igazi csodaszert rejteget tehát a fagyasztó.

A Kitchn szerint bámulatos, szuperhősöket megszégyenítő képességekkel rendelkeznek a jégkockák. Ezekhez a praktikákhoz ráadásul még varjúcsőrre, unikornisnyálra és mágikus kristályokra sincs szükség: elég egy fagyasztó és egy jégkockatartó is.

1. Rágóeltávolításhoz

A szőnyegre vagy ruhákra pottyant rágógumik eltávolításakor is jól jön egy kis jég. A jégkockával lehűtött/lefagyasztott rágómaradványokat sokkal könnyebb lesz felcsipegetni: a lehűlt és megkeményedett rágógumit egy kenőkéssel is eltávolíthatjuk, anélkül hogy ragacsos, szálakat kelljen kitépkednünk a szőnyegből.

2. Ránctalanításhoz

A beépített szárítóval is ellátott mosógépek tulajdonosai a gyűrődéseket is eltüntethetik néhány jégkockával. Adj hozzá ruhánként egy darab, de maximum 3 jégkockát a kisimítandó göncökhöz: a gőzzé váló jégkockák gyűrődésmentes ruhadarabokat hagynak majd maguk után.

3. Bútornyomokhoz

A szőnyegekbe süppedő bútorlábak nyomát szintén gyorsan eltünteti a jég. Elég egy jégkockát elhelyezni a mélyedésben, megvárni, amíg felolvad, majd egy kefével átdörzsölni az érintett felületet. A vastagabb szőnyegek esetében a leghatékonyabb a módszer, de azért a vékonyabb társaik megjelenésén is javít valamennyit.

4. Újramelegítéshez

Mivel a felmelegített maradékok, például a rizs gyorsan kiszáradnak a mikróban, ebben az esetben is érdemes a mágikus kockák segítségét kérni. A karácsonyfadíszként a rizshalom csúcsára illesztett jégkockák meggőzölik majd a köretet, és újszerűvé varázsolják az újramelegített ételeket.

5. Öntözéshez

A nehezen elérhető helyeken tanyázó szobanövények megöntözését szintén megkönnyítik a jégkockák. Egy szilárd téglatestet jóval könnyebb belehajítani a cserépbe, egy esést és a víz kifröcsögtetését is megúszhatjuk tehát, ha inkább jégkockával öntözünk.

6. Mosogatáshoz

A mosogatóba illesztett hulladékőrlők hatékonyságát csökkentő zsír eltávolításában segíthet a jég, főleg ha egy kis sóval is megtámogatod. 

7. Tömítőanyagokhoz

A vízálló tömítőpaszták profi felhelyezése a ragadósság miatt nem mindig könnyű feladat, a sima felületű, jeges kockákhoz ugyanakkor nem ragad hozzá a matéria, így problémamentesen le lehet simítani a felületüket.

Ha meggyőztek az érveket, ide kattintva olvasd el, hogy szerintük melyik a legjobb jégkocka-készítő tasak!

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.