Ezzel a trükkel többé nem lesz nyűg a citromfacsarás

A nyári hőségben egy nagy kancsó limonádé jelenti vágyaid netovábbját, de nincs kedved egyenként bajlódni a citromokkal? Nem is kell!

A tömeges citromfacsarás kevésbé fájdalmas módjára a Skillet világított rá. Az ötlet forradalminak nem nevezhető, de arra mindenképp alkalmas, hogy szükség esetén egy kicsit megkönnyítse az életed.

A robotgép a megmentőd

Annak is a mixer része. Neked mindössze annyi a teendőd, hogy negyedekre vágod a citromokat, belepakolod őket a gép táljába, majd azt lefedve alacsony fokozaton elindítod a készüléket. A többit nyugodtan rábízhatod a lapátokra, amelyek elvégzik helyetted a piszkos munkát.

Ezután már csak a magoktól kell megszabadulnod, amit a legkönnyebben úgy tehetsz meg, ha átszűröd a masszát. Amennyiben nem szeretnél veszni hagyni egyetlen cseppet sem, közben nyomkodd meg egy kicsit a tetejét. 

Nemcsak finom, hanem egészséges is
Nemcsak finom, hanem egészséges isShutterstock

Mi kell a limonádéba?

Nagy meglepetést talán nem fogunk okozni: szénsavas vagy sima víz, cukor és citromlé. Szeretnél kipróbálni inkább valami újat? Dobd fel citromfűvel, mentával, vagy zöldfűszerekkel. Bármit is teszel azonban a limonádéba, érdemes valamivel előbb elkészíteni, hogy legyen ideje összeérnie az ízeknek. További ötletek itt.

Mennyire egészséges?

Ha kihagyod a képletből a cukrot, akkor eléggé, hiszen maga a citrom rengeteg létfontosságú tápanyagot és vitamint (vas, kálium, kalcium, C-vitamin) tartalmaz. A citromos víz fogyasztásának ezen túl még számos előnye van: nemcsak az emésztést segíti, hanem például kínzó másnaposságodon is enyhíthet.

Oszd meg másokkal is!
Mustra