Akciós TV-k a foci VB alkalmából: íme az áruházak legjobb ajánlatai!

Bár a magyar válogatottnak nem szurkolhatsz, de attól még nézheted jó felbontásban a világbajnokságot.

A foci világbajnokság egy olyan össznépi esemény, ami még gyakran azokat is a tévé elé csalja, akik egyébként nem rajonganak a labdarúgásért. A Euronics készített is egy felmérést a témában, és eszerint a válaszadók 80%-a legszívesebben televízión követi a sporteseményeket, harmaduk pedig semmiképp sem adja full HD minőség alá, és csak minden tizedik magyar szereti kivetítőn nézni az eseményeket mondjuk valamilyen kocsmában. De ha mindenki menő TV-n nézi a meccseket, akkor erre a boltok is felkészülnek akciókkal.

Egyébként aki most vásárol, az már egy kicsit lemaradt, a többség ugyanis már hetekkel ezelőtt elintézte ezt, hogy a megnyitót is a menő új készülékén élvezhesse. Az Extreme Digital sajtóközleménye szerint ők kétszer annyi tévt adtak el az elmúlt két hétben, mint amennyit egy átlagos időszak alatt szoktak, az 55 colos TV-k esetében pedig három-négyszeres a növekedés, de sokan vesznek hangprojektort és olyan TV-okosító eszközt, mint az Apple TV vagy a Google Chromecast. 

Így rajongunk mi

Az Euronics felméréséből az is kiderült, hogy a sportrajongó férfiak körében a legnépszerűbb a futball, ezt követik a különböző autó- és motorsportok, a kézilabda, valamint a küzdősportok. A nők leginkább műkorcsolyát, úszást és focit néznek, de szeretik a Forma-1-et is. A jégkorong és az amerikai foci nem annyira hozza lázba az embereket, ugyanakkor snookert, biliárdot vagy dartsot több, mint minden tizedik magyar néz.

Az Extreme Digital az írja az oldalán, hogy belőtte az árakat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a szurkolói akciós aloldalán egy csomó olyan dolgot is lehet találni, ami elég áttételesen kapcsolódik a focihoz, de persze érthető valahol az a logika is, hogy kell robotgép is a drukkoláshoz, ami mondjuk talán furcsább hangadó eszköz mint annak idején a vuvuzela, de azzal meg sem lehet se tejszínhabot verni, de tésztát gyúrni, szóval valóban hasznosabb. Szóval van hangszóró, grillszett is van akciósan, meg mosógép, telefon, és gamerfelszerelések is azoknak, akiket hidegen hagy a való élet focija, és inkább Fifáznak.

De vissza a tévékhez: tizenöt százalék kedvezmény jár a Samsung, LG, Sony, Philips és Panasonic televíziókra, és ugyan projektorok is, de azok már sokkal mérsékeltebb kedvezményekkel érhetőek el, az Epson és az LG termékei 17-18 százalék kedvezménnyel vásárolhatóak meg. 

shutterstock 127316141
Fotó: Shutterstock

Kifejezetten a világbajnokságra felhúzott akció éppen nincs az Emagnál, van viszont háromnapos árak forradalma akció igen, amiben szerepel egy csomó televízió, sőt van egy olyan online kuponkód is, amivel az LG 2018-as televíziói még 10 százalékkal olcsóbban vásárolhatóak mint amit a honlapon találsz. Samsung 4K készüléket 24 százalék kedvezménnyel 109 900 forintért lehet kapni, de a kiemelt ajánlatok között hangprojektor is szerepel 34 százalékkal olcsóbban, hogy a szomszédság is jól hallja, mikor lőttek gólt a meccsen. 80 centis LG Full HD készüléket már 59 700 forintért lehet venni, de vannak olyan ajánlatok is, amikkel 40 százalék feletti kedvezménnyel lehet új tévéje a családnak. A projektorokat is jóval nagyobb kedvezménnyel láttunk mint az Extreme Digitalnál, bár azt is meg kell jegyeznünk, hogy például az Epson  EB S41 projektor mindezek ellenére mindkét helyen ugyanennyibe kerül. 

Miután az Euronics kikutatta, hogy mire is vágynak a vásárlók a foci vb idejére, el is indította az akcióit, vagy ahogyan ők írták a honlapon, földre vitték az árakat. Ez azt jelenti, hogy 10-20 százalék kedvezményt adnak a televíziókra és az audióeszközökre, de találtunk olyan akciót is, ahol az LG TV-hez soundbart adnak, a Sony OLED készülékeihez PlayStationt, a Samsung pedig Xboxot csapott hozzá a QLED tévéihez. 

A Mall.hu a focirajongók mellett az utazóknak is készült ajánlatokkal, illetve segítenek abban is, hogy a lakást elviselhető hőmérsékletűre hűtsd. Itt is belefér egyébként a világbajnokság életérzésbe, hogy grill eszközök, vagy akár sörcsap legyen akciósan. De persze készültek egy csomó TV-vel is, a drágábbakhoz pedig ajándék is jár. Például a Samsung készülékhez egy drón, a Sony készülékhez pedig egy mini csocsó. Egyébként elég sok felső kategóriás készülék is akciós, úgyhogy ha valaki komolyabb beruházáson gondolkozik, akkor érdemes itt szétnéznie. Akinek pedig azt hiszi, hogy még ő is jobban focizik, mint valamelyik játékos, az talál akciós focilabdát is vagy teniszütőt arra az esetre, ha kiderül, hogy ez a sport egyáltalán nem a szíved csücske.

Minden tévére és soundbarra 10 hónapos 0 százalékos THM-es hitelt adnak a Media Marktban. Nagyjából 8-15 százalék kedvezménnyel lehet találni akciós tévét, a Sony készülékeire például 12-14 százalékot adnak, Philipsekre 8-14 százalékot, Panasonicokra pedig 12 százalékot kapsz, igaz, nem mindre, csak a megjelölt termékekre. 

shutterstock 1015450198
Fotó: Shutterstock

Azt pedig, hogy honnan tudhatod, hogy milyen méretű készülék illik a nappalidba, és egyáltalán mi mit jelent a hirdetésekben, arról itt írtunk részletesen. Sőt, azt is érdemes megnézni, hogy a Tudatos Vásárlók tesztjén hogyan szerepeltek ezek a készülékek, főleg, hogy pont most bővítették a vizsgált termékek sorát, 7 gyártó 141 készülékét vetették alá laboratóriumi vizsgálatoknak, 60 ezer forintostól az 1 milliós készülékig. Az összesített szempontok alapján 6 termék végzett a lista élén, mivel jó hang- és képminőséget nyújtanak,energiahatékonyak, könnyen személyre szabhatók, gyorsan, könnyen használható okos TV-ként. Áruk többnyire megközelíti a fél millió forintot, de volt közöttük 270 ezer forintos készülék is. Hogy az olcsóbb kategóriából melyiket érdemes megvenni, az pedig a tesztből derül ki

Mustra