Hová érdemes tenni a routert?

Ez történik, ha egy fizikus elégedetlen a wifijével, és megpróbálja egyenletek segítségével megtalálni a router tökéletes helyét.

Tulajdonképpen hiába vetett be luxi kis egyenleteket Jason Cole, igazán meglepő kinyilatkoztatás nem követte a lakásában kísérletezgető fizikus serény munkáját. Az jött ki, amit eddig is tudtunk: a lakás kellős közepén elhelyezett routerek biztosítják a legjobb, legegyenletesebb jelerősséget. Itt mindenesetre tüzetesebben is szemügyre lehet venni a gyanúsan sok szabadidővel rendelkező fizikus eszmefuttatását.

Ne ásd el, ne rejtsd a sarokba…

A Helmholtz-egyenlettel dolgozó fizikus ügyködését összefoglaló Science Alert szerint sok függ még a lakás alaprajzától is. Az elektromágneses hullámok terjedését leíró egyenletek és a hullámokat visszaverő falak figyelembe vétele után a jelerősséget feltérképező videókból az derül ki, hogy…

...minél messzebb vagy a jel forrásától, annál gyengébb a jel.

Azért nem hiába dolgozott

Azért az egyenleteket kevésbé kedvelő többséget is ellátta egy hasznos kis eszközzel: kifejlesztett ugyanis egy alkalmazást, amellyel az alaprajz feltöltése után bárki kiderítheti, hol érdemes elhelyezni a routerét. Az applikációt jelen állás szerint egyébként több mint 25 ezren töltötték már le okostelefonjukra.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.