Néhány kisebb trükkel is fel lehet dobni a konyhát

Ha nem megy az egész konyha felújítása, elég egy kisebb részt is kezelésbe venni, hogy újszerű hatása legyen.

Az idei Konyhakiállításon arra is kíváncsiak voltunk, hogyan dobhatod fel a lakásod akkor, ha nem tervezel teljes felújítást, nem akarsz sokat költeni, vagy csak néhány kis változtatást szeretnél. Nem volt annyira könnyű, de találtunk néhány jó és ésszerű megoldást. Részletek a hajtás után! 

1. Háztartási gépek

Igen, ez elsőre hülyén hangzik, de valóban fel lehet dobni már azzal is a konyhát, ha az új mikrohullámú sütő nem unalmas fehér vagy ezüst, esetleg ha a kenyérpirító is színes. Egyre több cég jött rá erre, és sokan állnak elő kifejezetten harsány színvilággal is, vagyis nem ritka a piros gáztűzhely vagy a neonszínű robotgép sem. Persze árban van különbség, mégis érdemes elgondolkozni a következő háztartási kisgép vásárlásakor, hogy mennyire dobná fel a konyhát, ha elkezdenél a megszokottól eltérő színekben gondolkozni. 

2. Elég csak egy falat felújítani 

Ha nagyon unod a konyhádat, viszont nincs kereted, kedved vagy időd arra, hogy az egészet átalakítsd, akkor megoldás lehet az is, ha csak az egyik falat változtatod meg. Ehhez láttunk olyan mozaikmegoldásokat, ami biztos, hogy vonzza a tekintetet, és ami mellett senki nem veszi majd észre, ha esetleg kissé megkopott már a konyhabútor, vagy megviselte a használat a gáztűzhelyet. 

3. Új kiegészítők

Szintén jó ötlet lehet egy aprósággal megváltoztatni a konyha hangulatát. Ehhez elég egy új függöny vagy terítő, de a kiállításon hamar kiderült, hogy egy új étkészlet is csodákra képes, csak legyen hol tárolni a régit. A terítésre egyébként egészen sok megoldást láttunk, a kérdés csak az, hogy két gyertyatartó, némi dekorációs papír és tavaszi díszek között hogyan fél az asztalra még az étel vagy a só, de kicsire nem adunk. 

4. Megint menő a linóleum 

Volt, hogy mindenki kőre cserélte a linóleumot, most a követ lehet linóleumra ot lehet tenni a kőre. Vagy az asztalra. Eljött ugyanis a méretre kapható dizájnlinóleumok ideje, amiket több módon is fel lehet használni. A legegyszerűbb és legkézenfekvőbb ha a padlóra kerül, akár a fedett teraszra is. De lehet tányéralátét, poháralátét vagy asztali futó méretűt is találni, sőt arra is van lehetőség, hogy a konyhaszekrény és a konyhapult közé ragaszd. 

5. Új felület a konyhába

Sokáig a konyhapult és a konyhaszekrények közötti rész jellemzően a csempéké volt, aztán lehetett sikálni a sütés-főzés közben ráfröccsenő zsírfoltot. Na, most már ennek vége, sokan inkább valamilyen dekorelemet választanak csempe helyett, mert azt könnyebb tisztán tartani, ráadásul elég sok színben és mintával elérhető. Kérhetsz bele LED-világítást is (akár színváltósat is), vagy olyan képet is választhatsz, ami egyedivé teszi a konyhát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek