Így lesz jó meleg az ágyad

A gőzfürdő után, kutyákkal és macskákkal ágyba bújó, meztelen párok járnak a legjobban.

A magától értetődő extra pokrócok és takarók mellett trükkök és tippek garmadája áll a fázósak rendelkezésére, nem kell tehát beletörődni abba, hogy minden éjszaka jégcsapok nőnek az orrodon. Kivéve ha a Moby Dick szerzőjére, Herman Melvillere hallgat az ember. Szerinte ugyanis csak úgy élvezheti valaki igazán a meleget, ha egy apróbb testrésze azért fázik közben az összehasonlítás kedvéért. Ennél azért hasznosabb tanácsokkal is előállt persze a Lifehacker.

Ködmön, palack, forró fürdő

A plusz takarók felhalmozása mellett a különböző típusú takarók sorrendje is számít. Ha külső réteg gyanánt használja valaki a kötött pokrócokat egyszerűen átengedik a levegőt, ha viszont a takaró alatt helyezzük el őket, segíthetnek megakadályozni, hogy kiszökjön az értékes meleg. Sőt, akár a lepedő alá is lehet rakni egyet, így nem kell fűthető ágybetétre se költeni. 

A takarók egymásra dobálása mellett a plusz ruhadarabok (suba, ködmön, pufajka stb.) magunkra dobálása is segíthet persze, csakúgy mint a forróvizes palackok, amiket 10 perccel (sőt akár egy órával) is korábban kell elhelyezni az ágyban. Szintén hatékony megoldás lehet, ha valaki burritonak öltözik esténként, és szorosan maga köré teker egy pokrócot, mielőtt magára hány ná a többi takarót.

shutterstock 431834923

Emellett egy közvetlenül lefekvés előtt megejtett forró zuhany vagy forrófürdő (vagyis inkább meleg) is segíthet a fázósoknak, a felmelegedett testek gyors takaró alá helyezése értékes testhővel szolgál ugyanis az ágyban. A fürdőszobaajtó nyitva hagyásával ráadásul a gőzfürdővé alakított zuhanyzóból kiáramló párával is melegíthetünk valamennyit a lakáson. Ja, és ha éjszaka ki kell menni a mosdóba, ne hajtsd fel a takarókat, próbálj úgy kicsússzani, hogy ne bolygasd meg a rétegeket. 

Csapatmunka

Ha nem egyedül alszol, kétféle megközelítés tehetsz magadévá: ha van elég takaró és pléd, mindkét fél beburkolhatja magát, ha viszont kisebb mennyiségű takaró áll csak az egy ágyban alvók rendelkezésére, az egy közös réteg alatt, de meztelenül alvó párok járnak jobban a Lifehacker szerint. A meztelenkedők így egyesíthetik erőiket és közös erővel, a testük melegét felhasználva fűthetik fel a takarók alatt kialakítandó szaunát. A ház körül fellelhető kisállatokat szintén érdemes egyébként hozzáadni az ágy faunájához: több test, több hő!

Ha pedig szexelni támad kedvetek, csakis a takaró alatt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra