Klórtartalmú tisztítószer került a DM bébiételébe

Eper-málna-alma ízesítésű bébiételt hívott vissza a Drogerie Markt üzletlánc.

Klórtartalmú tisztítószer maradvány jelenléte miatt visszahívta „Babylove bio eper-málna-alma” (babylove Erdbeere & Himbeere in Apfel) gyümölcsös sajátmárkás bébiételét a dm üzletlánc. A termékkivonás a 05.07.2019. lejárati idejű, 190 g-os kiszerelésű termékeket érinti - írja közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az üzletlánc a fenti minőségmegőrzési idejű termékeit leszedte a polcokról és visszahívja a fogyasztóktól. A korábban megvásárolt termékeket a dm üzletei visszaveszik.

babylove
Fotó: nebih.gov.hu

Az esetről az áruházlánctól és a RASFF rendszerén keresztül is kapott értesítést a Nébih. Nem csak Magyarországra, de Ausztriába, Csehországba, Horvátországba, Németországba és Szlovákiába is szállítottak a szennyezett termékből.

A klórvegyület (klorát) elsősorban az előállítás során felhasznált klóros víz következményeként fordulhat elő az élelmiszerekben. Ez az emberi testben a vér oxigénfelvételének képességét csökkenti, és hosszú távon megakadályozhatja a jód beépülését- írja a Nébih, akik arra kérnek mindenkit, aki ilyen terméket vásárolt, hogy ne adják gyermeküknek.

Mustra