Ezeket a virsliket és mustárokat ajánljuk szilveszterre

A szilveszter este már a nyakunkban liheg. Ha nem szeretnéd korgó gyomorral köszönteni az újévet, viszont nincs kedved főzőcskézni, még nincs késő, hogy felszerelkezz virslivel és mustárral.

A Dívány csapata a közelgő szilveszterre tekintettel kezdett vad tesztelésbe. Előbb tízféle bécsi virsliről, majd tizenegyféle mustárról osztottuk meg tapasztalatainkat, hogy megkönnyítsük számodra a döntést. Most ezekből mutatjuk meg a legjobbakat vészmegoldás gyanánt. 

A legjobb bécsi virslik

Virslitesztünk dobogójának harmadik fokán három termék sorakozott fel, ám elég szerény, 2,42 pontos átlaggal, ezért ajánlónkban az első két helyezettre szorítkozunk. Mindkettő sajátmárkás termék 949 forintba kerül, és mivel kifejezetten magas hústartalommal büszkélkednek, nem tévedhetsz velük nagyot.

DSC0691
Kaszás Tamás / Dívány

Az ALDI bécsi virslije 3,42-es átlaggal kaparintotta meg az ezüstérmet tesztünkön, ezzel kereken egy pontot vert rá a harmadik helyre szoruló trónkövetelőkre. A termékről elsősorban azt érdemes tudnod, hogy 400 grammos kiszerelésben, 76 százalékos sertéshús- és 8 százalékos marhahústartalommal, juhbélbe töltve kapható. Másodsorban pedig azt, hogy füstös illata, kicsit sós, semleges irányba húzó íze van és hajlamos nagyokat roppanni.

DSC0650
Kaszás Tamás / Dívány

Az első helyezett, a Penny Karát márkanév alatt forgalmazott bécsi virslije eléggé lealázta a mezőnyt 4,14 pontos átlagával. A szintén 400 grammos, 81 százalékos sertéshús és 8 százalékos marhahús tartalmú juhbeles termék elsősorban annak köszönhette diadalát, hogy kellően roppanós, és enyhén füstös, harmonikus ízeivel az ízlelőbimbók kényeztetésére is alkalmas.

DSC0660
Kaszás Tamás / Dívány

(A gyerekvirslikről korábban itt írtunk.)

A legjobb mustárok

Mit ér a legszuperebb virsli, ha nincs mibe tunkolni? A célnak a majonéz és a ketchup is megfelel, de nyilván ebben a műfajban a mustár az igazi befutó. Bár mustár mustránkon nem született olyan elsöprő győzelem, mint a virsliknél, azért így sikerült azonosítanunk néhány ehető darabot.

DSC0694
Kaszás Tamás / Dívány

A második helyen 3,16 ponttal holtversenybe kerülő termék közül talán az ALDI-féle Lomee mustár ízlett nekünk a legjobban. Ebből 219 forintba kerül 500 gramm, vagyis tök olcsó. A termék íze ráadásul igazán egyedi, tesztelőink mondtak rá édeskéset, savanyút, sőt eceteset és csípőset is, így ha szeretnél kipróbálni valami újat, ne is keresgélj tovább.

DSC0670
Kaszás Tamás / Dívány

Az első helyen az Univer mustárja végzett 3,5 ponttal. Az E-számoktól mentes, 440 grammos termék 445 forintos áron kerülhet a birtokodba, majd a gyomrodba. Nekünk főleg azért tetszett, mert a magyar gyomorral kompatibilis, kiegyensúlyozott íze van, nem túl édes, nem is túl savanyú, és attól sem kell félned, hogy szétmarja a torkodat.

DSC0665
Kaszás Tamás / Dívány

Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek