Így maxolhatod ki a tárolóhelyet a konyhádban

A hűtőt amúgy is mindenki polcnak használja, de nem ez az egyetlen trükk. Soroljuk is ezeket!

Egy viszonylag kis alapterületű konyhában is könnyű elférni, ha néhány apró trükk bevetésével megtanulja valaki maradéktalanul kiaknázni a rendelkezésre álló helyet. Anélkül persze, hogy egy kaotikusabb raktárhelyiséget hoznánk létre. A kielégítő pultfelülettel és egy apró, ajtóra szerelhető polcokkal feltuningolt éléskamrával ellátott, kifejezetten otthonos konyháról a Kitchn írt. 

Dugd el a mikrót!

Megoldás lehet például az, ha a mikróval nem a felbecsülhetetlen értékű konyhapultot nyomorítjuk tovább, hanem egy kicsit kevésbé központi helyen, mondjuk a hűtő mellé vagy a máshova felszerelt polcon helyezzük el a készüléket.

shutterstock 295654271
Shutterstock

A hűtőre is pakolhatsz

Meglehetősen magától értetődő a hűtő tetejére rakodás, de ebben az esetben mindenképp megemlítendő, mér csak azért is, mert a hűtő tetején elhelyezett, ritkábban használt konyhai eszközöknek tényleg nehéz lenne máshol helyet találni a hangulatos, de nem túl méretes konyhában.

Gyümölcsös kosarak

A plafonról alácsüngő, többszintes függőkosár rendszerben tárolt nassolnivalóval felszabadítható némi hely a szekrényben, és tulajdonképpen kifejezetten kellemes látványt is nyújtanak a konyhában lebegő almák, banánok és egyebek. 

A kincses sziget

A pultfelületet ezenkívül egy robosztus konyhaasztallal is meg lehet toldani, ahova ugye nyugodtan lehet pakolni mindenfélét, amikor éppen nem étkezik a család. 

shutterstock 755748241
Shutterstock

Polcokat az ajtóra

Az alapanyagokkal és fűszerekkel telezsúfolt beépített szekrényt elrejtő ajtók nemcsak a letisztult és sallangmentes külcsín fenntartására jók: az ajtó belsejére szerelt polcokkal további értékes tárolóhelyre tehetünk szert, tehermentesítve így a szekrény polcait. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek