Így száműzheted az ünnepeket a Facebookról

Ha idegesítenek a novemberi karácsonyozók, itt a megoldás.

Az évről évre egyre hamarabb felbukkanó csokimikulások és karácsonnyal kapcsolatos Facebook-posztok megjelenése ellen nyújt hathatós védelmet a Social Fixer névre hallgató bővítmény. Legalábbis az utóbbi ellen. A csokimikulásokkal szemben táplált esetleges rossz érzéseket még mindig csak az összeroppantásikkal kinyomásával lehet kifejezésre juttatni. Az alkalmazásról a CNET írt. 

Ha valaki utálja a gusztustalan, giccses díszek és az ünnepi zenék áradatát, vagy csak szeretné kicsit későbbre halasztani a dolgot, segíthet a karácsonytalanításban számítógépek böngészőjéhez hozzáadható problémamegoldó bővítmény. A Social Fixerrel persze más tartalmakat is ki tudsz szűrni az idővonaladról, egy füst alatt a belpolitikát, a vízilabdát és a reklámokat is célba lehet tehát venni a kulcsszavak kiszűrésével működő bővítmény segítségével. Sajnos mobilra letölthető alkalmazás egyelőre nem létezik, és csak akkor hatásos, ha a tiltott szavakat is használják a már novemberben a karácsonyról hablatyoló ismerősök.

shutterstock 726491062

A bővítmény letöltése és engedélyezése után annyi csak az ember dolga, hogy a Facebook használata közben rákattintson a böngészőhöz hozzáadott gombra, kiválassza az Options fület (egyelőre csak angolul elérhető a dolog), majd a Hide Posts opciót és beírja a felbukkanó ablakba az irtani kívánt posztokban leggyakrabban megjelenő szavakat. Karácsony, télapó, ajándékok, Rudolf, Shobert Norbi stb.

A változtatások elmentése után is felbukkanhat persze egy-két kísérő szöveg nélkül posztolt mém és kép, de azért kicsit békésebbé tehetők így az ünnepek. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra