7 dolog, amire kiválóan használhatók a micellás vizek

Igen, nemcsak arclemosóként használhatók az ilyen készítmények.

Az Elle gyűjtése láttán az a benyomása támadhat az embernek, hogy akár nukleáris katasztrófák után is fel lehetne takarítani az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő arclemosókkal. Reméljük, erre azért nem lesz szükség, a hajtás után pedig elovashatod, milyen más helyzetekben vetheted be a hétköznapokban. 

MIcella?

A micella egy apró gömböcskét jelent, ami mágnesként vonzza magához a zsíroldékony anyagokat, magába zárja azokat és így távolítja el a faggyút, sminket és a szennyeződéseket.  A legújabb kutatások szerint ráadásul a micellákban lévő összetevők a bőrrel olyan kölcsönhatást képeznek, hogy a hatóanyagok bejutását is tudják fokozni.

A micellás víz az arctonikkal ellentétben  bármilyen bőrtípusnál használható, és mivel csak olyan felületaktív anyagok kerülnek a micellás lemosókba, amik nem habzanak, ezért még víz sem szükséges a használatuk közben vagy után, így lerövidíthető az arcápolási rutin ideje.

Forrás: Házi Patika

1. Ha szeretnéd, hogy igazán tiszta legyen a bőröd

Az arctisztítás sokszor meglepően időigényes folyamatának megindításához, egyfajta előtisztítóként is hatásos fegyver lehet, ha egy kevés micellás vizet egy vattakorongra applikálva végigszánt valaki az arcán, gyorsan és hatékonyan eltávolítva a később felvitt rétegek hathatós működését akadályozó piszkot.

2. Ha nem lett tökéletes a sminked

Általános sminkeltávolítóként is használható persze, egy vattapálcika végét micellás vízbe mártva ugyanakkor az apróbb hibák kijavítása is gyerekjátékká válik, pláne ha egy kissé rendhagyó módon alkalmazott szemceruza foltot kell eltávolítani.

shutterstock 513209725

3. Ha sminkecseted megérett a tisztításra

Nem csak az arcról, a sminkecsetekről is képes eltávolítani a sminkmaradványokat. Önts egy keveset egy pohárba, járasd meg benne az ecsetet, és egy vattakoronggal húzd le az ecsetről a maradékot.

4. Ha történt egy kis baleset

Egy kisebb foltot a ruhánkról is eltávolíthatunk micellás vízzel, bár érzékenyebb anyagok esetében azért nem biztos, hogy érdemes ezzel kísérletezni. Egy szép fehér edzőcipő esetében viszont bátran alkalmazható.

5. Ha eleged van a műszempillából

A micellás vízbe áztatott vattakorongok közé fogott műszempillák jóval könnyebben elválaszthatók és leszerelhetők az igaziakról, néhány másodpercnyi áztatással elkerülhető tehát, hogy eltávolítsunk egyet-kettőt a műszempillákkal feltehetőleg nem véletlenül kiegészített, hiányos szempilla készletünkből is.

6. Ha a púdered darabjaira hullott

A kicserepesedő púder vagy bronzosító törésvonalai is könnyen kisimíthatókká válnak egy-két csepp micellás víz segítségével. Plusz tipp: ha meghinted fele a szemhájpúdert, sokkal szebb lesz a végeredmény. 

shutterstock 205957348

7. Önbarnító krémek

Az önbarnító krémek kezeket megfestő maradványai szintén gyorsan eltávolíthatók az ujjak közül egy kevés micellás vízzel. MINDEN ELTÁVOLÍTHATÓ EGY KEVÉS MICELLÁS VÍZZEL!

 

Mustra