Ki szerel jobban IKEA-bútort, a férfiak vagy a nők?

Útmutatóval és anélkül is kipróbálhatták magukat mindkét nem képviselői a norvégok tesztjében.

Az IKEA sokszor tényleg meglepően pici dobozokba gyömöszölt, de cserébe rengeteg frusztrációt, és elvétve kisebb-nagyobb, az építők között kialakuló csörtéket előidéző bútoraival kapcsolatban gyakran felmerül a kérdés, vajon a férfiak vagy a nők teljesítenek jobban az összeszerelés terén. Egy norvég egyetem kutatói most letesztelték a dolgot, és megnézték, ki hogy teljesít, ha időre (30 perc alatt) kell felhúzni egy UDDENt.

Az Apartment Therapy szerint a német IKEA áruházak volt fejének, Petra Hessernek is köze volt egyébként ahhoz, hogy a norvégok úgy döntöttek, tiszta vizet öntenek a pohárba, Hesser ugyanis egyszer azt találta mondani, hogy a nők hatékonyabb bútor-összeállítók, mivel elolvassák az instrukciókat, mielőtt nekiállnának barkácsolni.

shutterstock 165132719

A teszt

A konyhai zsúrkocsit 40 férfival és 40 nővel építtették fel a norvégok. A tesztalanyok felének instrukciók is a rendelkezésére álltak, a másik felük azonban anélkül indult csatába, aminek természetesen meg is lett az eredménye. A férfiak amúgy átlag 22,48 perc alatt építették meg a zsúrkocsijukat, amennyiben volt a kezükben használati útmutató, és 24,80 perc alatt, ha csak az elkészült UDDEN képe állt a rendelkezésükre. A nők mindkét esetben lassabbak voltak náluk, 23,65 és 28,44 percre volt szükségük a bútorépítéshez, ráadásul mindkét esetben ők voltak a pontatlanabbak is. Instrukciók nélkül egészen konkrétan silány munkát végeztek, az elérhető 10 pontból ugyanis 5,7-et kaptak csak, amikor a kutatók szemrevételezték, mennyire lett pontos a végeredmény. A férfiak erre 8,9 pontot kaptak, amikor instrukciók is a rendelkezésükre álltak (a nők 7,5-öt), és 7,6 pontot azok hiányában.

5,7?!

Elég csattanós válasz született tehát a német IKEA főnök kijelentéseire, a férfiak ugyanis úgy tűnik még az összeszerelési útmutató hiányában is jobban teljesítenek, mint az instrukciókkal rendelkező nők, nem is beszélve a vaktában építkező hölgyekről. Saját kútfőből dolgozni pedig hiába menő, ha a találomra összetákolt végeredmény nem áll meg a lábán. 

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek