Így keresheted meg az elveszett telefonod

Az okostelefonod, azaz a LELKED EGY DARABJÁNAK elvesztése utáni első percekben úgy fogod érezni magad, mint egy 16. századi lovag, aki hiába keresi a barátait egy erdő közepén. Szerencsére a különböző telefonkereső alkalmazások hamar visszahozzák az embert a 21. századba.

Meglepően elszigeteltnek érezheti magát, aki rövidebb-hosszabb ideig az okostelefonja nélkül kell hogy kószáljon az egyszerre áthatolhatatlannak és veszélyekkel telinek tűnő nagyvilágban. Mire kiszeded a távirányítóból a ceruzaelemet, hogy beüzemeld a kölcsönkért vekkert, nagyjából helyreáll persze a rend a fejedben, csak a kezdeti pánikot kell átvészelni. Mindenesetre kevésbé fogod magad feltérképezetlen területeken bolyongó konkvisztádornak érezni, ha megtetted a kellő óvintézkedéseket, és letöltött a megfelelő alkalmazást vagy időben bekapcsoltad az iPhone keresése és az utolsó helyzet küldése kapcsolókat a telefonodon. 

Apple

Az Apple eszközök esetén a Beállítások > neved > iCloud > iPhone keresése menüpont alatt lehet bekapcsolni ezeket a funkciókat. Ehhez csak az Apple ID-dra lesz szükség, ezek után már csak az iCloud.com webhelyre, vagy az iPhone keresése alkalmazásba kell belépnie a tisztelt telefonkeresőnek, és a készülék kiválasztása után máris megtekintheti a térképen, merre járnak éppen az eszközei. Az Elveszett mód bekapcsolásával egyébként zárolható is a készülék, illetve különböző hangok és üzenetek is megjeleníthetők rajta, végső esetben pedig akár a Távoli törlés funkciót is alkalmazhatja valaki, ha fél tőle, hogy rossz kezekbe kerülhetnek a személyes adatai. Ja, és azért a helyadatok küldését is érdemes bekapcsolni, enélkül sajnos nem megy a dolog.

shutterstock 556808230

Android

Az Androidot használó eszközökön is megtalálhatók ugyanezek a funkciók, és ha a telefon még nem merült le, a helymeghatározás és a mobiladat kapcsolat engedélyezve van, és a Google-fiókunkba is be vagyunk jelentkezve, könnyű lesz a dolgunk. A zárolás és törlés opciókat és a helymeghatározást itt a Beállítások > Google > Biztonság > Készülék keresése menüpont alatt lehet engedélyezni. Az android.com/find webhelyre való bejelentkezés után láthatóvá is válik a telefon, és az akkumulátor állapotát, és kikapcsolt helymeghatározás esetén a legutóbbi tartózkodási helyet is megtalálhatjuk itt, csakúgy mint a törlés vagy az 5 percig tartó csöngetés opcióját.

A Samsung saját mobilkeresője is hasonlóan működik amúgy, ha pedig valaki még inkább biztosra akarna menni, bizonyos fizetéses szolgáltatások segítségével az okostelefonja kameráját is aktiválhatja, hátha a képek segítségével még könnyebb lesz meghatározni, kinél van a készülék.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek