Tanga helyett nagyibugyit!

A pamutot és a méretesebb konstrukciókat ajánlják inkább a nőgyógyászok és a bugyiszakértők.

A Huffington Post bugyi kisokosából többek között az is kiderül, miért ajánlatos legalább az edzés erejéig félretenni a tangákat, és kik azok, akik számára kifejezetten ajánlott a meztelenül alvás. Csak az alvás persze, a napközbeni kommandózás azért még mindig inkább a kerülendő dolgok közé tartozik. 

Tornabugyi, veszélyes tangák

Ahogy azt eddig is sejteni lehetett, a csipke és a szatén bizony nem igazán alkalmas arra, hogy edzeni is abban járjon valaki, a szatén ugyanis nem a legszellőzékenyebb anyag és sokáig nedves marad, ami könnyen gombás fertőzésekhez vezethet. A pamut és Lycra alapú alsónemű sokkal jobban megfelel erre a célra, főleg ha szép nagy nagyibugyikat választ az ember, a tangák ugyanis hiába néznek ki jól egy leggingszel, egészségügyi szempontból nem igazán tesznek jót, átszállítják ugyanis a hátulról érkező E. coli baktériumokat a hüvely és a húgycső közelébe. Ehhez mindössze néhány centit kell elmozdulnia egy virgoncabb tangának, amire sportolás közben jó eséllyel sor is kerül.

shutterstock 357606050

Aludj meztelenül

A szellőztetés különösen fontos lehet akkor, ha valakit a hüvelygyulladás vagy valamilyen gombás fertőzés tünetei kínoznak, a baktériumok ugyanis imádják a sötét, nyirkos és meleg zugokat, kiváló élőhely tehát számukra egy szép, de garantáltan szellőzésmentes bugyi.

Napközben viszont nem érdemes meztelenkedni

Ez viszonylag magától értetődő, a kidörzsölődés problémája mellett ugyanis a kisebb-nagyobb mértékben egészséges állapotban is megjelenő testnedvek csak úgy közvetlenül a szabadba eregetése szintén nem a világ leghigiénikusabb dolga. És hát… a nagymamád mit szólna?!

Pamut, pamut, pamut

Elég hülye egy szó. Pa-mut. Ennek ellenére a selyem és szaténbugyikkal ellentétben kiváló szellőző és nedvszívó képességekkel rendelkezik, érdemes tehát olyan bugyit választani, ami nem csak az ágyék közelében, hanem teljes egészében pamutból készült, legalábbis a HuffPost által megkérdezett nőgyógyász, Dr. Shieva Ghofrany szerint. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek