Te mit tennél meg, hogy kevésbé ráncosodj?

Alvás közben rengeteg ránc alakul(hat) ki az arcunkon: az okosok - és akik képesek rá - pont ezért a hátukon fekve alszanak, hogy ne gyűrjék össze a bőrüket éjjelente. De mit lehet tenni, ha te egyfolytában forgolódsz?

A Marie Claire kolumnistája szerint egy egyszerű trükkel fiatalon tarthatjuk magunkat, ha megvan már a selyem/szatén párnahuzat és a tökéletes hőfokra hűtött hálószoba, mégpedig azzal, ha fülbevalót viselünk az ágyban. A legtöbben ugyanis hiába alszunk el a hátunkon, tutira valamelyik oldalunkon ébredünk, ami azt jelenti, hogy forgolódtunk az éjjel és az bizony nem tesz jót a ráncoknak.

A szépségért meg kell szenvedni

Viszont ha mindkét fülünkben van egy kis fülbevaló, pont annyira kényelmetlen lesz oldalra fordulni, hogy gyorsan vissza is rendezzük magunkat a hátunkra – remélhetőleg ébredés nélkül. Ez kábé annyira tűnik kellemes megoldásnak, mint amikor a disznók orrába fúrnak karikát, hogy ne túrják a földet, de persze a szépségért meg kell szenvedni.

"A sztenderd fülbevalóknak pillangóalakú hátulja van, ami szúr, amikor alszol. Próbálkozz valami kényelemsebbel és könnyebbel" – mondta el a lapnak Adrian Castillo, egy New York-i piercinges, aki inkább a lapos talpú piercingeket ajánlja, ha már kínoznád magad a ráncaid miatt ellen. Kollégája, Cassi Lopez még hozzáteszi, hogy nemrég lyukasztott fülekkel inkább ne próbálkozzunk, mert ha ráfekszünk a még friss sebre, megnyúlik a gyógyulási idő: mondjuk azt nem árulja el Lopez, hogy akkor füllyukasztás után mégis hogyan kéne aludnunk, állva?

shutterstock 647259340

Működik!

Egyébként tapasztalatból el tudom mondani, hogy ha egyik füledben van egy állandó fülbevaló, akkor tényleg átszoksz a másik oldaladon való alvásra és egy idő után tökéletesen el is tudod fogadni a dolgot. Szóval nekem csak a bal oldalam lesz ráncos, kivéve ha most nekiállok a dupla fülbevalózásnak. Mondjuk valószínűleg pár év múlva brittudósok kimutatják, hogy a fülbevalók okozta kényelmetlenség miatt felületesebben alvók bőre gyorsabban öregszik a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hiánya miatt. Te mit szólsz? Szerinted van ennek az egésznek értelme?

Mit szólsz?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek