Így fagyaszd le a paradicsomjaidat!

Ha időben lefagyasztja valaki a paradicsomjait, akár fél évig, az ízetlen és fakó téli paradicsomok rémuralma alatt is rendelkezésére állnak majd a valóban paradicsom ízű paradicsomok.

Bár a hűtőben tárolt paradicsomok nem érnek és ízesednek tovább, és meglehetősen vízízűek maradnak, a fagyasztóra azért bátran oszthatunk szerepet, ha túl sokat szereztünk be a piacról, és kezdenek kicsit szétfolyni a paradicsomaink. 

shutterstock 576142081

A fagyasztásra megfelelően felkészített, megmosott és gondosan megszárított, majd kicsumázott paradicsomok bőven menthetőek, ha még azelőtt akcióba lendül valaki, hogy rohadásnak indulnának. Közepes és nagyobb méretű jószágokkal érdemes dolgozni egyébként, és érdemes arra is figyelni, hogy ne érintkezzenek egymással a bezacskózott paradicsomok a fagyasztóban, meglepően amorf és nehezen kezelhető paradicsomokkal kell majd dolgoznunk ugyanis, ha nem zacskóztunk elég körültekintően.

Érdemes egyébként a levegőt is kipréselni a zacskókból hibernálás előtt, így akár fél évig is képesek megőrizni frissességüket a lefagyasztott paradicsomok. A szobahőmérsékleten úgy fél óra alatt felengedő paradicsomokat leginkább szószokhoz, levesekhez vagy egy jó pörkölthöz érdemes felhasználni, a külalakjukat – az ízükkel ellentétben - megviseli ugyanis egy kissé a fagyasztás/olvasztás folyamata

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.