Így kényeztesd a jégkrémedet

Még ma elkezdheted a csúnya és kártékony jégkristályok elleni védekezést. Ne habozz tovább!

A kókuszos-diós-tejkaramellás-kekszes, valamint a karamellbe burkolt földimogyoróval és karamelles popcornnal ízesített (SZAVAZZ!), és a biztonság kedvéért karamell fagyival körülvett jégkrémek kitalálója szerint a következő dolgokra érdemes odafigyelnie annak, akinek fontos, hogy a már megbontott jégkrémei is jó kondiban legyenek, amikor újra rájuk kerül a sor. 

Ne temesd fokhagymahalmok alá a fagyit!

Mert büdös lesz. Néha elkerülhetetlen, hogy az ember elbújtassa az utolsó adag sós-mogyorós jégkrémét a torkosabb lakótársak/rokonok elől, nem árt azonban kevésbé szagos társakat keresni a jégkrémünknek, ha néhány napra órára biztos helyen akarjuk tudni szemünk fényét. Szerencsére amúgy is fontos a jégkrémes ember szerint, hogy

ne az ajtóban tárold a jégkrémed!

Főleg akkor fontos inkább a fagyasztó középső fakkjának leghátsó fertályát célba venni, ha gyakran nyitogatják a tárolásra kiszemelt hűtőt. Így két legyet ütünk egycsapásra: a fagyasztó mélyén kellően hűvös az időjárás, és jó eséllyel azok elől is elbújtatható itt pár órára a kincsünk, akik nem tudják, hogy van otthon jégkrém.

shutterstock 575233099

Inkább külön fagyasztóban tárold!

Olyanban, amiben holttesteket szoktak tárolni a horrorfilmekben. Ebben az esetben ugyanis nem jó jel, ha önkiolvasztós, levegőkeringetős „no frost” rendszerrel felruházott hűtővel rendelkezünk. Az automatikus leolvasztásos időszakoknak köszönhetően az idő előrehaladtával egyre nagyobb méreteket öltenek majd azok a gusztustalan jégkristályok, amelyek felvizezik és szemcséssé teszik a jégkrém textúráját.

Zacskózz!

Ezenkívül nem árt lefóliázni, vagy sütőpapírba csomagolni a maradékot, méghozzá úgy, hogy a védőfólia érintkezik is a jégkrémmel. Így elkerülhető, hogy a levegő kiszárítsa a jégkrém legfelső rétegét, valamint a szagok és a rohadék kis kristályok ellen is hatékony védelemmel láthatjuk el a drágaságot.

Persze azt is megemlítette még a Ben & Jerry’s szolgálatában álló fagyiséf, hogy mindezen utasításokat betartva sem érdemes a lejárati dátum jelezte időpontnál tovább tárolni a jégkrémeket. De hát ki az. aki, olyan sokáig képes távoltartania magát egy izgalmasabb ízesítésű doboztól? Valószínűleg egy alávaló ember, aki megérdemli, hogy romlott jégkrémet egyen. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek