Dühös vagy? Takaríts! Takaríts durván!

Zanza!

Ha van olyan ismerősöd, aki a mérgét vak rombolással vezeti le, itt az ideje, hogy megismerje a düh alapú takarítás módszerét.

Ha valami miatt idegesek, mérgesek vagyunk, jó ötlet lehet a sötét oldal energiáit a környezetünk és önmagunk ököllel vagy alkohollal való lerombolása helyett valamilyen konstruktívabb tevékenységbe ölni. Egy jó jedi ilyenkor takarít. 

Az apartment therapy szerzője is ilyen ember, és ahogy az érzelmi alapon takarító embertársainktól el is várható, hajlandó volt megosztani azt is, mik azok a dolgok, amik a legjobban működnek, ha valaki takarítás útján szeretne megszabadulni a stressztől.

Poroljuk le a könyvespolcokat

Tökéletes választás kezdőknek és haladóknak egyaránt. Először is el kell távolítani a könyveket, amiket természetesen egyenként le is kell porolni. Ezek után jöhet a polc, majd a könyvek visszapakolása. Időigényes feladat, ami leköti az ember figyelmét, ráadásul a könyvek valamilyen új rendszer alapján való átrendezésére is jó alkalom lehet.

shutterstock 612836000

A csempék közötti rések kisuvickolása

Nem csak időigényes, de sok energiát is igényel. Rendesen neki kell feküdni, ami azt jelenti, hogy mire eltávolítjuk a résekhez makacsul ragaszkodó mocskot, sokszor el is feledkezünk a problémáról, vagy legalábbis túl fáradtak leszünk ahhoz, hogy tovább emésszük magunkat.

Fordítsd át azt a matracot!

Egy nehezebb, méretesebb matrac megfordításához még nagyobb erőkifejtésre van szükség. Ideális lehet boksz- vagy ketrecharcrajongók számára. Ha egy fordítás nem elég, 3-5 kört is nyugodtan lehet menni, a lényeg, hogy páratlan számú legyen a fordítások száma. Ne hagyjuk, hogy ugyanolyan pozícióban fejezze be a napot matracunk! Utána persze az ágyat is újra meg kell csinálni, ami jó alkalom lehet arra, hogy a párnáknak is adjunk 1-2 pofont.

Sikáld le a falakat és a padlót

Ehhez a feladathoz nem nyers erőre van szükség, ugyanakkor a makacsabb elszíneződések azonosítása és eltávolítása jó sokáig eltarthat. Válasszuk ki a megfelelő tisztítószert, és távolítsuk el az évszázados szúnyogtetemeket a plafonról!

shutterstock 490199623

Egy jó alapos felmosás

Egy nagyobb lakás esetén egy mérges felmosás jó alternatívája lehet egy hasonlóan harag motiválta futásnak. Söpörjünk, mossunk fel, és porszívózzunk is. Erre, és a többi feladatra is igaz, hogy minél alaposabbak vagyunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy képesek leszünk kitakarítani magunkból a haragot, hogy aztán nyugodtan, de legfőképpen tiszta környezetben várhassuk a következő dührohamot.

Blogmustra