Az őszi hangulat a széllel együtt érkezett

Fehér, bordó, meg egy kis hidegkék – így képzelik el a lakásunkat azok a fast fashion üzletek, melyek az utóbbi években nyitottak a lakberendezés felé. Úgy tűnik, az őszt a hálószobában fogjuk tölteni, legalábbis ha megnézzük a cégek kínálatát, amelyek főleg erre a helyiségre fókuszáltak, de gyertyákban sem lesz hiány – ami nem annyira meglepő, hisz minden ősszel, ahogy csökken a napsütéses órák száma, azonnal elözönlik a gyertyák az üzleteket.

Zara több kollekcióval rukkolt elő az őszre és a télre. A fehér mellett - ez azt jelenti, csak és kizárólag fehér holmikat pakoltak egy szobába. A hófehér egyeduralmát az arany kiegészítők törik meg, legyen szó arany szélű pohárról, gyertyáról, vagy akár asztalról. A fehér mellett üdítően mutat a Jaipur kollekció kékjei és rózsaszínjei, az indiai minták erőteljes színei.

A H&M az antracitszürkét, a fáradt rózsaszínt és a fehéret szereti az ősszel. Anyaghasználatban előtérbe kerül a bársony, ami idén a ruhatárunkban is helyet kap, illetve  pihe-puha műszőrmék. Dekorációkban pedig az üveggel kombinált ezüst és arany tárgyak dominálnak, szinte egyöntetűen. A textúráknak is lesz szerepe a szezonban, semmi sem olyan sima,mint amilyennek látszik. 

Kika még nem igazán hangolódott rá az őszi hangulatra, amit a pár nappal ezelőtti 30 fokot érezve nem is csodálunk. Ezért egyelőre még csak néhány tárggyal idézik meg az elkövetkező hónapokat. Cuki rókák, kék váza - a lassan múló nyár színeit álmodták meg, de a kollekció még biztosan bővülni fog. 

Az Ikeának nincs speciálisan őszi kollekciója, de októberben is kerülnek újdonságok a boltokba. Egyrészt ott van a SVÄRTAN kollekció, amely India másik arcát idézi meg: ezúttal a svéd textildizájnerrel, Martin Bergströmmel és számos indiai divattervező-tanulóval közösen készültek el a tárgyak és a textilek. A kollekció kizárólag fekete, fehér és szürke színeket használ. Ehhez képest kerültek a polcokra cuki gyerekjátékok, amiket akár gyereklelkű felnőttek lakásában is el tudunk képzelni dekorációként. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek