Ha vett mostanában Auchan saját márkás biomustárt, inkább vigye vissza

08.27 moutarde dedijon rasff
  •  Az Európai Unió élelmiszerekre és takarmányokra vonatkozó gyorsvészjelző rendszerén (RASFF) érkezett bejelentés szerint Magyarországon is forgalomba került egy francia előállítású dijoni mustár, amely nem jelölt allergén összetevőt, szulfitot tartalmaz - figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH), amely felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval.
  • Az élelmiszer jelölési hibájára a francia előállító vizsgálatait követően derült fény. A gyors intézkedéseknek köszönhetően az érintett tételek már nincsenek forgalomban.
  • Ha ön Moutarde de Dijon BIO (200 g) vásárolt, melynek tételazonosítója  096 vagy 097, és
  • minőségmegőrzési ideje 2018.04.30, akkor vigye vissza a vásárlás helyére. 

A NÉBIH tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék az arra érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, fogyasztása a szulfit érzékenységben szenvedők részére kerülendő. Kérjük a vásárlókat, hogy aki rendelkezik háztartásában a fenti azonosítókkal ellátott élelmiszerből, az ne fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére.

Legtöbbünk számára a kén-dioxid és a szulfitok veszélytelenek, vannak azonban, akiknek a szervezetében kevés van az ezek lebontását végző az enzimből, náluk émelygés, hányás, hasmenés, fejfájás jelentkezhet, ha ilyesmit fogyasztanak. Asztmás betegeknél a kénvegyületek asztmás rohamokat is okozhatnak (szulfitasztma) -írja a Tudatos Vásárló.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek