Ez 10 lakberendezős téma érdekli a guglizókat leginkább

A lakberendezésben jártas housebeautiful.com szerkesztősége a napokban jelentkezett egy tíz pontból álló kisokossal, amit az idei Google keresésekre alapozva állítottak össze. A hajtás után mutatjuk, milyen építészeti stílusokra, eljárásokra és anyagokra kerestek rá a leggyakrabban az internetezők az év első felében. Érdekesség: valamiért a leginkább a függönyök érdekelték őket a kutatás szerint.

1. Mi az a Craftsman ház?

Az amerikai Craftsman mozgalom a századfordulón kialakult építészeti, belsőépítészeti, kerttervezési és iparművészeti stílus és életfilozófia, ami az építész testvérpár, Charles Sumner Greene és Henry Mather Greene nevéhez köthető. A William Morris által alapított brit mozgalom a kezdetekben az ipari forradalom vívmányai ellen és az emberi munkaerő mellett kampányolt, ám Dél-Kaliforniában ez egyet jelentett a középosztály számára is megfizethető tágas és komfortos faszerkezetes otthonokkal. Az Egyesült Államokban a helyi kézművesek készítették a házakhoz szükséges fa, üveg és fém munkálatokat, amelyek az egyszerűségre és az eleganciára törekedtek. A javarészt földes árnyalatúra festett Craftsman házakra jellemző az alacsony nyeregtető, a vékony oszlopok,rácsszerű ablakok, gerendák és a tornác használata.

W.H. and Anna McEldowney House. Circa 1910 Craftsman. #craftsmanhome

Una foto publicada por @_vintagewanderlust_ el

2. Hogyan kell római rolót csinálni?

Ha már unja a hétköznapias sötétítő függönyöket és bambusz rolókat, akkor könnyen készíthet római rolót is, aminek előnye, hogy a függöny felett megerősített tartóléchez csatlakozva leeresztve nem gyűrődik, feltekerve viszont redőkre rendeződik. Kattintson a videóra és nézze meg, hogy milyen egyszerű elkészíteni házilag a mutatós rolót, amihez a függöny anyag mellett érdemes lesz beszerezni horgos csavarokat, tépőzárat, varrógépet,tűt, cérnát, fa merevítőlécet, műanyag karikákat, felhúzózsinórt, csiszolópapírt, fűrészt, gombostűket, ollót és mérőszalagot.

3. Hogyan kell patinázni?

Az eljárás legegyszerűbb módja, hogy a kiválasztott rézből, sárgarézből vagy bronzból készült tárgyat ecet és só egyenlő keverékében áztatjuk fél órán át. A legizgalmasabb az egészben, hogy előre sosem lehet tudni, hogy pontosan milyen színt kapunk a végén, de a savas elegynek köszönhetően valószínűleg türkizkék, kék vagy zöld árnyalatú lesz a végeredmény. Ha még többet szeretne megtudni a népszerű trükkről akkor feltétlenül nézze meg a DIY videót is!

4. Hogyan kell bekeretezni a fürdőszobai tükröt?

A Google szerint sokakat érdekelt, hogy hogyan tudják fa díszléccel vagy más kerettel feldobni a lakásban található hagyományos keret nélküli tükröket. A housebeautiful.com szerint nem feltétlenül kell nagy költségekbe verni magunkat, egy kis koncentrációval, türelemmel és néhány hozzávaló segítségével (például acélillesztő erősítő, csavarok, faragasztó, csavarhúzó, mérőszalag) akár magunknak is elkészíthetjük, ha akarjuk.

5. Mi az a kovácsoltvas?

A legtöbben a 19.századi kerti bútorokra, gyertyatartókra és kapukra asszociálnak a kovácsoltvas hallatán, pedig az időjárás változásait jól tűrő anyagból számtalan kiegészítőt készítenek napjainkban is, sőt a wikipédia.org szerint már a bronzkorból is maradtak fenn a kovácsolásra utaló leletek, tehát a fémek képlékeny átalakításának ez a legősibb módszere. Az úgynevezett megmunkált vas praktikus, mivel sokkal könnyebb, mint az öntöttvas elemek.

#ironagedesigns #ironage #Beautiful #iron #window #windowgrills #grills #wrought #wroughtiron #flowers #blackandgold #black

Una foto publicada por IRONAGE DESIGNS (@ironagedesigns) el

6. Mekkora függöny karnisra van szükség?

A függöny rajongóknak ajánlott tisztában lenniük azzal, hogy hogyan kell kiszámítani a függöny szélességét, magasságát, a függönyanyag mennyiségének számítását valamint azt, hogy a feltett függöny milyen milyen minőségű, hogyan mosható illetve tisztítható. A textilpont.hu-nál részletesebben talán még senki nem foglalta össze, hogy mire kell ügyelnünk a függönyözésnél, ide kattintva garantáltan minden felmerülő kérdésre megkapja a választ a függönnyel kapcsolatban.

7. Mi az a Voile anyag?

Az elsősorban függönyökhöz használt lélegző, könnyű anyag a francia voile, azaz fátyol szóból ered. Ez a szövött, fényáteresztő függönyök első igazán nagy áttörést hozó alapanyaga, ami valamivel vastagabb, mint az organza, de még mindig áttetsző. – magyarázza a textilpont.hu a napfényt kiválóan átengedő anyagról, ami az organzánál valamivel olcsóbban szerezhető be. A finom anyag mosható és vasalható is.

8. Hogyan rendezzük el a virágokat a vázában?

Persze az egész a váza formájától és színétől függ, de mindenekelőtt sose felejtsük el ferdén levágni a virágok szárát. Ajánlott elsőként a zöldeket a vázába helyezni, majd stílusosan a e köré csoportosítani a virágokat is. A videóra kattintva egy profitól lesheti el a trükköt!

9. Milyen magasra tegyük fel a függönyt?

A gyakran felmerülő kérdésnél elsőként tisztában kell lennünk a függöny magasságával, amit érdemes lemérni a párkányig, az ablak alsó pereménél valamivel lejjebb illetve a padlóig is. A textilpont.hu szerint a mérést ajánlott három helyen (bal oldalt, középen és jobb oldalt) is elvégezni, mivel megeshet, hogy a párkány, a karnis vagy a padló nem teljesen párhuzamos egymással. Magasságnak a három közül a legkisebbet válasszuk.

10. Hogyan számoljuk fel a kuplerájt?

Ebben a témában számos motivációs videó kering az interneten, amiben a legtöbben egyetértenek abban, hogy a takarításhoz bátornak, türelmesnek és motiváltnak kell lenni, nem szabad a tökéletességre törekedni illetve nem szégyen segítséget kérni sem. Ide kattintva elolvashatja kisokosunkat arról, hogy mit kell tennie azért, hogy sokkal élhetőbb legyen az otthona.

Oszd meg másokkal is!
Mustra