A Balaton Soundra és Rockmaratonra készülőknek is járnak kedvezmények

Ezen a héten indul a Balaton Sound Zamárdiban és a Rockmaraton Dunaújvárosban. A Balaton partján az elektronikus zene kedvelői gyűlhetnek össze és bulizhatnak, míg a Duna mellé a rockerek érkeznek majd szép számban, mi pedig összegyűjtöttük neki, hogyan tudnak spórolni egy kicsit. 

Balaton Sound

Jegyvásárlás

Ha eddig még nem vett jegyet, akkor egyrészt siessen a vásárlással, másrészt használjon hozzá Simple alkalmazást, mert már ezzel spórol 2000 forintot. Harmadrészt így ki sem kell nyomtatnia a jegyet, a telefonján tárolt kód elég lesz ahhoz, hogy megkapja a karszalagját a bejáratnál, ami nemcsak egyszerű, de a környezetet is kíméli vele, ugye. Érdemes ide is korábban érkezni, bár a Volt fesztivál óta tudják a szervezők, hogy a check-in rendszer kicsit lassítja a bejutást, ezért felkészültek a tömegek fogadására is. Ami viszont fontos, hogy személyi igazolvány nélkül már itt sem fog bejutni a fesztiválra, ezért azt semmiképpen se hagyja otthon ha bulizni szeretne!

Utazás

Budapestről a legegyszerűbben vonattal juthat el a fesztiválra, amire a MÁV tájékoztatása szerint érdemes bérletet váltani, így ugyanis korlátlanul tud utazni több viszonylatban is, vagyis nem okoz gondot, ha átugrana akár Siófokra, akár Keszthelyre, Fonyódra vagy Kaposvárra (igaz, a Budapestre utazáshoz már kiegészítő jegyet kell hozzá vásárolnia). A kedvezményes bérlet 26 éven aluliak számára 5250 forint, 26 éven felülieknek 10.500 forint és gyorsvonatokra nem kell pótjegyet váltani vele, valamint igénybe vehetőek vele a mentesítő vonatok is, amiket a fesztivál zárónapjának hajnalán és másnap napközben indítanak. Kiváltásához a vasúti jegypénztárnál be kell mutatni a Balaton Sound belépőt, a bérletre pedig rá kell írni a felhasználó nevét, a vonaton pedig a jegyvizsgáló a vasúti bérlet mellé a fesztiválbelépőt is kérni fogja. Alternatív megoldásként választhatja persze a telekocsit is, sőt kimondottan a Balaton Soundra szervezett buszjárattal is érkezhet.

Szállás

A rossz hír az, hogy a beach kempingbe már elfogytak a jegyek, de a normál kemping sem rossz helyette. Ha nem akar a sátorral bíbelődni, akkor válasszon 2 személyes előre telepített sátrat, vagy szintén két személyes extra komfort sátrat. Ha pedig amúgy is most venné meg a sátrazáshoz a felszereléseket, akkor megrendelheti innen helyszíni átvétellel is, vagyis nem kell lecipelnie, hanem ott helyben megvárja a vásárlása. Aki pedig végképp hallani sem akar sátrazásról, az mehet a Flexhotelbe, ami kis faházas kempinget jelent teljes felszereltséggel.

DSC9169
Kaszás Tamás / Index

Rockmaraton

Jegyvásárlás

A Rockmaratont neve nem véletlen, ugyanis július 8-17-ig tartják, vagyis több mint egy héten keresztül lehet külföldi és magyar előadók koncertjeire nyaralni. Mivel ilyen hosszú a fesztivál, ezért lehetőség van hétvégi bérleteket is venni, valamint a napi jegyek mellett egyhetes és 10 napos bérletet is vásárolhat.

Utazás

Vonattal féláron lehet eljutni Dunaújvárosba, ehhez 50 százalékos alkalmi menettéri jegyet kell kérni a pénztárban, majd a fesztiválon lepecsételtetni, visszafelé pedig csak ezt kell felmutatnia a jegyellenőrnek. A bélyegzés nagyon fontos, anélkül a hazafelé utat is ki kell fizetnie, úgyhogy ne hagyja utolsó percre és már az elején pecsételtesse le. Busszal gyorsan és egyszerűen eljuthat a fesztiválra a vonatállomástól, ráadásul a busz éjszaka is jó választás lehet azoknak, akiknek a szállása valamelyik kollégiumban vagy a városban van.  Autóval érkezőknek számos ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak, és persze ide is utazhat telekocsival, hogy megossza a költségeket és akár új ismerősökre is szert tegyen. 

Szállás

A sátrazás ingyenes a fesztivál területén található kempingben, aki viszont úgy gondolja inkább ágyban aludna a tíznapos fesztiválon, az válogathat a város kollégiumai között is. A 2-3 ágyas, fürdőszobás szobákért 4000 forintot kell éjjelente fizetni fejenként, de van olyan kollégium is, ahol már 2760 forintért megszállhat. 

DSC8806
Kaszás Tamás / Index
Oszd meg másokkal is!
Mustra