Olcsóbb vacsora, kedvezményes vonatjegy és plusz programok járnak a Volt-jegy mellé

Június 28-án rendezik meg a  Petőfi Díjátadót, aminek a Volt Fesztivál ad otthont Sopronban, szerdától pedig indulnak a koncertek. A bérletek már elfogytak, az Iron Maiden is teltházas, de lesz még Slayer, Prodigy, Wiz Khalifa, Allessandro és egy csomó más fellépő és program. De hogy jut le olcsóbban? Mit csinálhat délelőttönként? Egyáltalán, hogyan jut be idén a fesztiválra? Ezeket a kérdéseket szedtük össze.  

Utazás

A legtöbbet akkor tud spórolni ha idén is a fesztiválvonattal érkezik Sopronba, majd azzal is megy haza. Naponta egy járat indul kimondottan a fesztiválozóknak Budapestől: a 10.40-es járatot kényelmesen el lehet érni. Ráadásul a Volt vonat azoknak is tökéletes, akik csak egy konkrét koncertre ugranának le és nem akarnak szállásra költeni, ugyanis Sopronból 4:18 perckor indul vissza az első szerelvény, vagyis a buli fáradalmait a vonaton pihenheti ki. A vonatjegy ára 5540 forint oda-vissza, ami pedig külön jó, hogy ezzel a helyi buszokat is korlátlanul használhatja. 

Ha nem vonatozna, akkor válassza a Telekocsit: a BlaBlaCaron kereshet utastársakat, vagy a saját szabad helyeit is megoszthatja, hogy ezzel is csökkenthesse a benzinköltséget meg az autópályadíjat. 

Ha megérkezett, a fesztiválhelyszínre vagy a tömegközlekedéssel juthat el, ekkor a 12V jelzésű buszt keresse (amire ugye, érvényes a Volt vonatjegye is), vagy a Tisza tranzittal, a hivatalos fesztiváljárattal. Erre az egész fesztiválra szóló bérletet a Voltszálláson igényelhet a jegyével, vagy a helyszínen 2990 forintért. 

MZS 1643
Fotó: Molnár Zsolt / Index

Szállás

Ne aggódjon, van még szállás. Igaz nem sok, és nem is feltétlenül túl kényelmes, de aki utolsó pillanatra hagyta a foglalást, annak le kell mondania néhány kényelmi funkcióról. Viszont a kempingben van még hely, oda várják a sátorral érkezőket. A főzést viszont felejtse el, mert tüzet rakni nem lehet és kemping főzőeszközöket sem engednek be. Konnektor sincs, és generátorral se próbálkozzon: maradnak a telefontöltő pontok, hajszárítónak pedig a zuhanyzókban talál konnektort. Aki nem akar a sátorral bíbelődni, az választhatja az előre felállított kényelmes sátrat, amihez jár ágy, matrac, asztal és székek is, igaz ennek meg is van ára: 11.500 forintba kerül éjszakánként. A másik lehetőség sem olcsóbb, a kétszemélyes fakuckó is ugyanennyibe kerül, jár hozzá egy zárható rekesz az ágy alatt és ennél sem biztosítanak hálózsákot. 

Kedvezmények

Volt karszalagja Sopronban többet ér annál, hogy a fesztivál területén töltse az összes idejét. Főleg, hogy egy csomó kedvezményt is kap az éttermekben vagy reggelizőhelyeken. Nagyon sok helyen készülnek külön programmal is városszerte, lehet majd csokit kóstolni a Harrer Csokoládéműhelyben, felavatják a Lemmy által dedikált széket a Volt Caféban a Tankcsapdával, de például olcsóbban tud felmenni a Tűztoronyba is, kedvezményes menüt ehet az Erhardt, a Deák, az El Gusto éttermekben és még számos másik helyen, ingyenesen nézhet meg kiállításokat, vagy  elmehet traktoros túrával megnézni, milyen lesz az idei szőlőtermés. 

Jó, ha tudja

Idén egy kicsit változik a beengedés, ez lesz az úgynevezett check-in, ami hasonló lesz ahhoz, mint mikor a reptérre megy. Amikor megkapja a karszalagot, akkor azt névhez kötik, a személyi igazolványt vagy útlevelet fogja leolvasni egy szkenner. Ez jó hír azoknak, akik szeretik biztonságban tudni magukat és felhőtlenül akarnak bulizni, rossz hír azoknak, akik rajta vannak valamilyen körözési listán, ők ugyanis megbuknak ezen az ellenőrzésen. Ami a legfontosabb, hogy a fentiekből következően mindenképpen vigyen magával személyit vagy útlevelet, egyrészt mert annak egyébként is mindig önnél kell lenni, másrészt pedig idén már csak így kaphatja meg a karszalagját. 

MZS 1920
Fotó: Molnár Zsolt / Index
Mustra