Így még nem látta Joey és Chandler nappaliját!

Míg a barcelonai Federico Babina a világ legelismertebb filmrendezőinek stílusvilágát használta fel illusztrációihoz, az Archdaily.com pedig pedig olyan kultikus filmek belső tereiről készített tervrajzot, mint például a Stanley Kubrick által rendezett Ragyogás vagy a Mechanikus narancs, addig a nívós londoni Central Saint Martins College of Art and Design egykori tanulóját, Babak Ganjeit a kilencvenes évek jól ismert tévésorozatai ihlették meg a “Some Places I Have Lived” névre keresztelt festménysorozata készítésénél.

“A híres tévéfilmek berendezéseiben van valami különösen megnyugtató. Tizenévesen sok időt töltöttem ezekben a szobákban” – mondja a művész, akire a saját bevallása szerint a gépi nevetőhangok mellett mély benyomást tettek a sorozatok állandó díszletei és bútorai is.

“Nem csoda, hogy a képeken látható díszletek és lakberendezései tárgyak mindegyike olyan furcsán ismerős, van amelyik azonnal felismerhető, és van néhány, amin gondolkozni kell kicsit, de ez teszi egyszerre játékossá, érdekessé és nosztalgikussá ezt a sorozatot. Ezek a kanapék, székek, szőnyegek és egyéb kiegészítők éppen olyan meghatározóak, mint maguk a karakterek”- magyarázza Ganjei, aki többek között a Twin Peaks, a Jóbarátok, a Wayne világa, a Seinfeld és a Simpsons család társalgóit dolgozta fel.

Ganjeit nemcsak a klasszikus sitcomok belső terei mozgatják, feldolgozta már az Annie Hallban vagy a Becstelen Brigantikban látott mozikat is a közelmúltban, munkáit pedig 40 x 50 cm-es méretben 8 fontért, 3283 forintért ide kattintva ön is megvásárolhatja - hívja fel a figyelmet a lehetőségre a Curbed.com. Még több meseszerű képet a galériában talál!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek