Tanfolyamon tanulhat meg lakást festeni

Nincs hiány DIY tanfolyamokból és workshopokból, de most meglepetésünkre nem egy blogger indít tanfolyamot,hanem a festékeiről ismert PPG Trilak. A workshop azok számára lesz megfelelő, akik szeretnének technikákat megtanulni, plusz némi inspirációt szerezni az otthoni felújításokhoz. 

A DIY megoldásokra sokszor nem csupán azért van szükség, mert sokan a kreativitás és önkifejezés iránti vágyukat ily módon szeretnék megélni. Gyakran a szakemberhiány, vagy akár költségcsökkentési szempontok sarkallják arra az épp lakásfelújítás vagy akár költözés előtt-után álló embert, hogy saját kezűleg végezze el a munkát.

shutterstock 359312432
Shutterstock

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a lakáseladáskor érdemes legalább egy tisztasági festést beiktatni, hisz a vevők nagy része értékeli a gesztust. 

„A  rendelkezésre álló statisztikák szerint a lakáseladás egyik motorja – a jó lokáción túl – a legalább tisztasági festéssel felturbózott lakás. A vásárlói oldalon kimutatható számok viszont arra is rávilágítanak, hogy a vevői érdeklődés 88%-ban a használt, 12%-ban az új lakások felé irányul. A használt lakásokon belül azonban az állapot nagy mértékben meghatározza a maximális eladási árat és azt, hogy mennyi idő alatt kel el egy lakás. A vásárlást követően ezeket az ingatlanokat az új tulajdonosok nagy része rövid időn belül kisebb vagy egészen komoly mértékben fel is újítja, akár saját célra, akár befektetési céllal, rövid vagy középtávú lakáskiadásra vásárolta az adott ingatlant” – mondta el a kerekasztal beszélgetésen Balogh László, az ingatlan.com szakértője.

Azt lehet tudni, hogy egy mesterember nem dolgozik olcsón, ezért sokakban merül fel a kérdés, hogy miért is ne lehetne házilag kivitelezni a festést vagy a tapétázást akár? Ez persze számos más kérdést vet fel, a fal előzetes kezelését illetően, a festéktípus, a szín, a rétegrend mind olyan kérdés, amire nem mindig egyszerű válaszolni. 

Pont emiatt döntött úgy a Trilak, hogy elindítja Kreatív Műhely kurzus sorozatát, ahol az érdeklődők megtanulhatják a felületkezelés alapjait, valamint számtalan hasznos tippet, trükköt kaphatnak egy lakás ötletes felújításához.

A kurzusok minden esetben két nagyobb egységre oszlanak: a délelőtt folyamán a PPG Trilak szakemberei gyakorlati útmutatás kíséretében foglalják össze a legfontosabb szakmai lépéseket, délután pedig DIY bloggerek és enteriőr stylistok segítségével kapnak ötleteket arra vonatkozóan a résztvevők, hogy hogyan tudják a megszerzett technikai tudást a gyakorlatba átültetni és saját otthonukon, környezetükön alkalmazni.

Ami biztos, hogy Nikoletti Petra lakberendező, Csorba Anita tértervező, Krivarics Ditta lakberendező és Brandt Diána kreatív blogger fog oktatni többek közt. Az egynapos tanfolyam ára 17990 forint lesz, ami nem kevés, de ebből 10.000 forintot utalvány formájában visszakapnak a résztvevők, melyeket értelemszerűen festékre lehet költeni. 

Az első kurzust május 21-én tartják, további időpontok és jelentkezési lehetőségek a weboldalon.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek