Ennél egyszerűbb ágyat biztosan nem látott

Aki albérletben lakik és/vagy sokat költözik, az tudja, hogy az ággyal mindig szívás van: vagy nincs a lakásban, vagy nem fér be a mi régink, alig találni jót és a szállításnál sem kellemes emeleteken keresztül cipelni. Ezek a valós problémák ihlették a The Floyd Platform elnevezésű új bútorát is, amit könnyű összeszerelni, alig van súlya, és éppen pénzt gyűjtenek rá a Kickstarteren.

A Platform fapanelekből áll (a Twin kettőből, a Queen pedig háromból), ezekre húzhatjuk rá az acélból készült lábakat, az egészet pedig (elég pórias módon) egy hatalmas hevederrel fűzhetjük össze, hogy ne csússzon szét alattunk. A pofonegyszerű ötlet hátulütője, hogy elég borsos áron mérik: most például legalább 265 dollárt (77 ezer forintot) kell kifizetnie, ha magáénak szeretné tudni a lábakat és a hevedert, ha pedig a panelekre is szüksége volna, azért 435 dollárt, azaz 126 ezer forintot kérnek. Szóval bár az ötlet tényleg jó, azért annyira nem olcsó, hogy ne vegyen helyette mondjuk raklapokat ennél sokkal kevesebbért és tegye arra a matracát. Lehet, hogy az a verzió nem annyira esztétikus és a szállítása sem könnyű, de ennyiért az már részletkérdés. 

A kalapolás elején egyébként 82 ezer dollárt (23 millió forintot) tűztek ki célul, de azt már december közepén átlépték: 17-én éppen 100 ezer dolláron (27,5 millió forinton) álltak. A termék szállítása várhatóan márciusban kezdődik el.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek