Látott már akasztott ember árnyékú közlekedési táblát?

Bár még nincs is Halloween, az Egyesült Királyságbeli Dartmouth-ban élőket már most egy fura árnyék kísérti: ha a megfelelő irányból süt a Nap, a Milton Lane és Waterpool Road találkozásánál lévő ház mellett álló közlekedési tábla és kandelláber egy akasztott ember alakját rajzolja a falra – írja a DailyMail.

A dolog azért is kísérteties, mert ez a hely volt az, ahol bő 600 évvel ezelőtt a bűnözőket bitófára küldték – talán nem meglepő, hogy Dead Man's (Halott ember) Crossnak hívják a kereszteződést. A táblákat és a lámpát sikerült olyan jól elhelyezni a sarkon, hogy a megfelelő időpontban olyan árnyékot vessenek a mellettük lévő fehér ház oldalára, amin egy hátrakötözött kezű akasztott ember látható.

Fotó: Swns.com / Northfoto

Mit gondol?

  • Vicces. 232
  • Egyszerre vicces és szomorú. 195
  • Semmit. 71
  • Szomorú. 41

Sokan támadják a fotóst, hogy manipulálta az árnyékot. Mi rákerestünk és az installáció tényleg létezik (igaz, a Google Street View autója nem pont jó időben csinálta róla a képet) – a képet készítő mellett szól viszont az, hogy a DailyMailen több helyről is lefotózták már a jelenséget. „Miért fecsérelném az időt arra, hogy árnyékokat Photoshoppolok? Van életem. Ha bárki azt hiszi, hogy ez a fotó nem valódi, akkor menjen el Dartmouthba dél körül és nézze meg a saját szemével" – mondta annak készítője. Egyébként az árnyék létezését a helyiek is megerősítették.

Mi jót nevettünk, de ön mit gondol: tényleg vicces a sztori, vagy nekünk lenne borzasztó a humorunk? Szavazzon!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.