Bútorfestés ötletszegényeknek

Bútort festeni kis túlzással mindenki tud. Persze vannak, akik meglátják benne a lehetőséget és mindenféle izgalmas dolgokat ki tudnak a tárgyakból. Ez már csak azért is jó, mert nem kell sok pénzért venni új bútorokat, hanem elég berobogni egy festékboltba. A hajtás után ön is inspirálódhat!

Ombre szék

Az ombre egy hajfestési technika, ami nem sokára eltűnik, de attól még nagyon izgalmas dolgokat lehet kihozni belőle.  Hogy elkerülje a meglepetéseket, gondosan válassza ki a színeket, amelyeket becsempész az életterébe. A színek vagy egészítsék ki egymást, vagy legyenek komplementerek, egy piros-zöld bármilyen jól is mutat együtt, irrítálóan vibráló tud lenni ha bútorként jelenik meg.

Maga a festés nagyon egyszerű, a két szín találkozásánál használjon szivacsot, hogy összemossa őket. A másik verzió a blocking hatás, ekkor viszont pont, hogy éles vonalakat kell alkalmazni,és úgy elválasztani egymástól a színeket.

Tájkép a bútoron

Ezzel a festéssel igazán egyedi bútorokat hozhat létre. Mondjuk azt nem állítjuk, hogy nincs vele némi meló, de ne keseredjen el, nem olyan bonyolult utánozni Shannon Kaye módszerét. Kell hozzá egy alapszín, valamint 2-3 picit eltérő árnyalat, maszkolószalag helyett pedig tépett papírral kell kialakítani az organikus formavilágot. Ráadásul nincs jó és rossz eredmény, mert mindenre rá lehet fogni, hogy így tervezte el. Színtől függően alakíthat ki tájat vagy mintát, de az erőteljesebb árnyalatokkal vigyázzon! Ha pedig nem elégedett, kattintson Kaye oldalára, és nézze meg, miket árul sok-sok dolláért! 

Rücskös és csillogó

Kamasszobákban alkalmazható ez az érdekes technika, de egy erőteljes bútoron is jól mutat, Kenje le egy kiválasztott alapszínnel a bútort, és hagyja megszáradni. Majd fogja az alapszínnel megegyező színt, és keverje össze akrillakkal (persze abban az esetben ha akrilfestéket használt), hogy csillogó felületet képezzen. Mindent takarjon le jól újságpapírral, majd ütögetve, fröcskölve hordja fel a színt. Ezt ismételje meg egy markánsan eltérő színnel, mint az itt látható piros-fehér, de akár a fehér-fekete, kék-piros vagy piros-fekete is jól mutat. A végeredmény egy nagyon izgalmas textúra és színvilág lesz. 

Bevállalósaknak textilspray a bútorra

Több helyen is elérhető már a textilspray, ami pont ugyanúgy működik, mint az összes többi spray, csak a kárpitozott bútorra kell fújni. Nem kell belevasalni az anyagba, nem kell mosással rögzíteni, csak fújni. Két javaslatunk van: egyrészt ne a legdrágább bútoron próbálja ki, másrészt végezzen nem látható helyen színpróbát, hogy mennyire takarja el az eredeti színt az új. Ha nem szereti a spray-éket, a másik variáció a Chalk Painttel való lefestés.

Csak egyszerűen!

Persze néha elég némi inspiráció, így mutatunk néhány könnyebben, vagy nagyobb áldozattal járó átalakítást.

Oszd meg másokkal is!
Mustra