10+1 festési tipp

Festeni jó. Néha lassabb, néha gyorsabb folyamat, de az biztos, hogy sok mindent fel lehet újítani festéssel. Legyen szó viszont chalk paintről vagy csempefestésről, esetleg a régies hatást elérő vazelines festésről, mindig akadnak dühitő részletek, ami miatt várni és vacakolni kell. Szerencsére egy svéd lakberendezési újság, a Sköna Hem összegyűjtött néhány olyan ötletet, amikről csak az jut eszünkbe, hogy miért nem nekünk jutottak eszünkbe!

1. Ha kiönti a festéket egy tálba, azt húzza be előtte fóliával, vagy kösse zacskóba, hogy kevessebbet kelljen takarítani. Ez főleg akkor érdekes, ha nem vízoldékony festéket használ, hanem oldőszerest.

Fotó: livelovediy.com, 2littlesuperheroes.com

2. Az ecset lehúzásához a legjobb megoldás, ha egy vékonyabb drótot, vagy akár vállfát felvág, és odaerősít a dobozhoz, hogy könnyen le tudja róla húzni a felesleges mennyiségű festéket. Ugyanez állítólag működik nagyon vastag és erős gumival is.

Fotó: familyhandyman.com

3. A festéskor a legjobb, ha a hengerrel W alakban halad, így lesz egyenletes a falfelület. 

Fotó: familyhandyman.com

4.Ha a radiátor mögött kell lefestenie egy területet, esetleg nem tudja leszerelni a WC-tartályt, akkor erősítsen rá egy lapos fa- vagy műanyagdarabot egy szivacsra, amelynek a háta műanyaggal von borítva. Ilyet festékszaküzletben találhat. 

Fotó: familyhandyman.com

5. Ha nincs otthon maszkolószalag, jöhet a vazelin, vagy akár a disznózsír. Igaz letakarítani rosszabb az ablakról, de némi mosogatószerrel könnyedén lejön.

Fotó: inmyownstyle.com

6. A vazelin trükk ugyanilyen jól működik bármilyen apró rész esetén, amit nem szeretne lefestékezni.

Fotó: sweetpickinsfurniture.com

7. Mielőtt nekiáll bármilyen szék festésének, tekerjen a lábaiba négy csavart, így sokkal könnyebben lefestheti, pláne fújhatja. 

Fotó: familyhandyman.com

8. Nehezen jön le a maszkolószalag? Nem probléma. Melegítse egy kicsit hajszárítóval, majd húzza finoman le. 

Fotó: familyhandyman.com

9. Ha úgy érzi, hogy a festés után jöhetne még egy kis csiszatolás, de nincs nagyon finom csiszolópapírja, akkor vegyen elő egy péksüteményes papírzacskót, és azzal dörzsölje át a felületet. 

Fotó: nattybydesign.com

10. Ha az ecseteket kimosta, áztassa be egy kevés öblítőbe, hogy újra megpuhuljanak. 

11.Ha végzett, és visszazárja a dobozt, tegyen alá fóliát, vagy egy zacskódarabot. Így könnyebb lesz legközelebb kinyítni a festéket. Ha pedig a doboz tetejére tesz egy csöpp festéket, akkor azt is aonnal fogja látni, milyen szín lapul benne. 

 

 

Fotó: Wendell T. Webber / realsimple.com
Mustra