Nem fogja tudni abbahagyni ennek az órának a bámulását

Mintha életre keltek volna, úgy mozognak Zelf Koelman Ferrolic nevű alkotásában a tintafoltok. Amik persze nem tintafoltok, hanem a NASA által kifejlesztett mágnesezhető folyadék, a ferrofluid. Az órára a TheVerge oldalán bukkantunk.

Koelman elmondta, hogy a mágneses folyadékot tartalmazó szerkezetnek tulajdonképp nem is kijelzője van, hanem akváriuma, melyet egy alumíniumkeret vesz körbe. „A felszín mögött erős elektromágnesek formálják aferrofluid alakját – felveszik őket, aztán új helyre viszik" – olvasható a termék honlapján. Bár a lenti videóban épp óraként materializálódott, a tervező szerint számos más dologra használható a ferrofluidos kijelző – akár szövegek és animációk létrehozására is.

Az eszköz jelenleg csak prototípus, de Koelman 24 darabot "piacra dob" – ezek szépséghibája, hogy egyenként 7 500 euróba, azaz több mint 2 millió forintba kerülnek, és egyelőre csak pár hónap az élettartamuk (bár a tervező azt ígéri, dolgozik az ügyön, hogy ezt meghosszabbítsa). Ennyi pénzért viszont a vásárlók legalább eldönthetik, hogy fa, bőr vagy kerámia kerettel kérik a sajátjukat.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra