Így kempingezik egy 21. századi kalandor

Hol van már az a kor, mikor egy hátizsákkal nekivágtunk a természetnek majd naplemente előtt sátrat vertünk, és a tábortűz körül ülve sütögettük a szalonnadarabunkat, amihez műanyag kulacsból ittuk az állott csapvizet! Az éppen leáldozóban lévő hipszter életérzésnek (igen, ezt is nekik tudjuk be) köszönhetően a nomád életbe való elvonulás egy új szakaszához érkezett, amit stílszerűen csak glampingnek hívnak a szakavatott újhullámos kalandorok és a felkészültebb favágószexuális  városiak.

A szokatlan jelenségre a notcot.com hívta fel a figyelmünket, akik szerint a glampingezők már nem érik be annyival, hogy a tábortűz mellett gitároznak és énekelnek lefekvés előtt, mivel trendi túlélőcsomagjukban olyat tárgyak is helyet kaptak, melyeknek köszönhetően akár főzőversenyt is szervezhetnek, dizájnpárnáikkal párnacsatázhatnak, hálózsákjukból függőágyat varázsolhatnak, vagy akár egy rapid borkostólót is tarthatnak sajt és sonkatál kíséretében. A lehetőségek úgy tűnik, végtelenek, a lényeg csak az, hogy az előre beállított képi világ kellően fotogén legyen és azonnal felkerülhessen a legnépszerűbb képfeltöltő oldalra, az Instagramra, ahol egyébként már rengeteg találat van a #glamping hashtag alatt.

Természetesen már vannak olyan élelmes márkák, akik meglátták az új őrületben rejlő lehetőségeket, így nem is lehetetlen beszerezni a biciklitúrához, tóparti sátorozáshoz vagy a vadvízi evezéshez továbbra is felesleges, de mára létszükségletté vált szereléseket. A trend egyik úttörője a rei.com, ahol egy összecsukható hintaszékért 99 dollárt (kb.27.988 forintot), egy kabátnak is használható hálózsákért 119 dollárt (kb.33.636 forint), egy több funkciós sátorért pedig 199 dollárt (kb. 56.245 forint) kérnek. A hazai boltokban leginkább az Ikea, a Zara illetve a H&M Home üzletei készültek fel a glampingezőkre. De nem kell már sokat várni a várhatóan sok lájkot hozó ökokapszulára, ahogy már előrendelhető ez a hatásvadász hintaágy is.

Az Inditex márkánál éppen leárazás van, így ott akár már 1995 forinttól találni piknikezésre való terítőket, míg a svéd fast fashion brandnél színes műanyag kancsókat és polártakarókat is lehet kapni, átlagosan 1990-3990 forint között. Az Ikeában szinte minden szezonban kaphatóak a piknikezésre és pár napos túrákra tervezett kiegészítők. Idei ajánlatukban mutatós csatos palackokat és ételtároló dobozokat árulnak akciósan, ezek tényleg olcsón, 595-795 forint között szerezhetőek be, míg egy körtével és málnával díszített két darabos konyharuha szettért 1490 forintot kérnek. Nézze meg a galériában, hogy hogyan menő kempingezni 2015-ben!

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra