Hogyan lehet egy kuka okos?

Nem is hinné, hogy micsoda forradalom zajlik a takarítás technika terén. Egy designer páros olyan fejlesztéssel állt elő, amivel nem csak a lakása lehet tisztább, de még a keze is! A két tervező, Jim Howard és Lori Montag ugyanis megalkotta a vákuumos szemetest – derül ki a fastcodesign.com oldalról.

Igazából egyszerűbb lenne porszívó szemetesnek hívni, hiszen valami hasonlóról van szó. Úgy tűnik, a páros megelégelte a porszívózással járó hercehurcát – a vezeték húzkodását, az átdugdosást, a folyamatos emelgetést, stb.-, és úgy döntöttek, ideje visszatérni a már megszokott seprűhöz. Könnyebb is, olcsóbb is, mint a porszívó, és vezetékekkel sem kell bajlódni. Persze a lapáttal folyton le kell hajolni, de éppen ez az, amit kiküszöbölt a páros. A Bruno névre keresztelt kuka aljába ugyanis, ahol más kukáknál jellemzően a fedőnyitó pedál van, egy porszívófej került beépítésre: az ember csak odasöpri a szemetet, és a kuka automatikusan beszippantja azt.

3045901-slide-s-1-brunokitchentopindexright
brunosmartcan.com

Cserébe azért a tetőnyitásról sem kell lemondania, sőt, még higiénikusabb megoldást is kapott. Mivel a lábbal emelős megoldás kiesett, a kuka teteje mozgásérzékelős, így automatikusan nyílik, szóval biztosan nem kell fogdosnia. Ráadásul ha a kuka tele van, akkor jelzi a beállított telefonon (vagy telefonokon), amitől ugyan még nem kerül le a szemeteszsák a nagy kukába, de egy lépéssel közelebb lesz hozzá.

Az energiafogyasztása sem olyan vészes: tölteni ráér 30 naponta egyszer (kivéve persze, ha tisztaságmániás és napi háromszor takarít, mert akkor valószínűleg gyorsabban lemerül a csodakuka). A tervezők a gyártáshoz a pénzt a Kickstarteren szedték össze sikerrel, így most még a folyamat elején olcsóbban, 139 dollárért (vagyis nagyjából 37 500 forintért) beszerezheti.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra