Fizessenek a nők kevesebbet ugyanazért a termékért!

Nemrég jelent meg a neten egy képzeletbeli Amazon-reklám, ami nőnap alkalmából arra a sajnos még mindig általános jelenségre hívta fel a figyelmet, hogy ugyanazért a munkáért a nők jelentősen kevesebb fizetést kapnak, mint a férfiak. 

Paul Gale egy képzeletbeli reklámban jelezte nőnap alkalmából, hogy ne csak egy virággal ünnepelje a világ nőket, hanem tegyen azért, hogy azonos munkáért azonos bérezés járjon nemtől vagy etnikai hovatartozástól függetlenül. Egy friss kutatás szerint a nők mindössze a férfiak fizetésének 78%-át kapják még akkor is ha ugyanabban a munkakörben ugyanazokat a feladatokat végzik, ugyanolyan hatékonyan. Ennél rosszabbul már csak a fekete és a latin-amerikai nők járnak, akik a férfiak fizetésének 64% illetve 54%-át vihetik haza. 

A reklámban a világ legismertebb webáruháza, az Amazon mutatja be az új (képzeletbeli) szolgáltatását, ami kimondottan nőknek szól. A lényege, hogy a nők 78%-os áron vásárolhatnak, hiszen ha ugyanazért a munkáért csak a férfiak fizetésének a 78%-a jár nekik, akkor ugyanazért a termékért is csak az ár 78%-át kelljen fizetniük. A termékre a cég persze elégedettségi garanciát is vállal, igaz csak 78%-osat. És hogy a fekete és latin-amerikai nőknek életükben egyszer valami előnyük is származhasson abból, hogy 64 és 54 százalékos fizetési arányukkal ők kerültek a fizetési nagyságrend legvégére, az Amazon Prime nőknek szóló szolgáltatásain belül a fekete nőknek 64%-os, a latin-amerikai nőknek pedig 54%-os akció jár.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra