Lejárt termékekből milliomos is lehet

Azt mondják, ami az egyik embernek szemét, a másiknak kincs. Ezt bizonyítja az angol Dan Cluderay sikertörténete is, aki úgy döntött: megvásárolja, majd eladja azokat a termékeket, amelyeket a szupermarketek – lejárati idejük közelsége miatt – amúgy is kidobnának. Az angliai Worksopban élő férfi létrehozott egy webshopot elfoglalt anyukáknak és akciómániásoknak, az üzlet pedig annyira bejött, hogy azóta milliomos.

Az Approved Food névre hallgató vállalkozás weboldala jelen pillanatban leterhelt, és a Facebookra irányít át minket, ahol megtudhatjuk, hogy akár 70%-ot is spórolhatunk az élelmiszereken, ha tőlük vásárolunk. Cluderay szerint az anyukák hetente 60 fontot (közel 25 ezer forintot) spórolnak azzal, hogy nem a nagy szupermarketeknél, hanem náluk költik el a pénzüket. "Ez az egész őrülten izgalmas, millió tervünk van még arra, hogy hogyan bővíthetnénk a vállalkozást" – mondta el a Daily Mailnek a kétgyermes apuka, aki számára egyébként úgy kezdődött a sikertörténet, hogy 2011-ben elveszítette az informatikai állását.

26470CB300000578-2977376-Making a meal of it Dan Cluderay is enj
Approved Food

Ezután feleségével, Nicholával piaci standokat állítottak fel Hullban, Leedsben és Doncasterben, ahol márkás csokikat, szénsavas üdítőket és nassolnivalókat árultak – olyanokat, amelyeknek minőségmegőrzési határideje vagy közeledett, vagy már le is jár. Az évek során Cluderay heti hét napot dolgozott a standokon, miközben programozói tudását hasznosítva kidolgozta és elindította az Approved Foodot. 2008-ban indult az oldal, amelyre az indítást követő napon már meg is érkezett az első rendelés. Persze nem véletlenül, Cluderay nagyon tudatosan készült erre is: "300 olyan ember nevét és címét gyűjtöttem össze, akikről úgy gondoltam, hogy érdekelheti majd őket a webshop. Az oldal élesítésének napján is nagyon izgultam, akkor pedig pláne, amikor befutott az első vásárló" – emlékezett vissza. Azóta naponta 600 rendelés fut be, egy vevője pedig átlagosan 40 fontot (kicsivel több mint 16 ezer forintot) hagy náluk hetente. Ugyanez az akciók nélkül 100 fontba kerülne nekik.

Mit jelent az, hogy Minőségét megőrzi?

Különbséget kell tenni a termékeken található két dátum között. "A minőség megőrzési idő olyan élelmiszereken kerül feltüntetésre, amelyek a jelzett dátum után minőségükből, élvezeti értékükből veszíthetnek (például a konzervek, kekszek, vagy a fűszerek), illetve gyártói garanciával már nem rendelkeznek. Tehát a gyártó addig a bizonyos napig garantálja, hogy az adott élelmiszer állagában, minőségében és megjelenésében is a legjobb. Azonban ez nem azt jelenti, hogy a javasolt dátum után már nem fogyasztható" – írja a szelektalok.hu.

Az Approved Food sikerének titka, hogy az általuk árult termékek nem alkalmatlanok fogyasztásra, és az egészségre sem károsak, viszont jó vételek azoknak, akik úgyis pár napon belül elfogyasztanák, de nem akarnak érte teljes árat fizetni. A cég jelenleg egy sheffieldi raktárból szállít ki (itt megnézheti, hogyan néz ki), 50 teljes munkaidős alkalmazottat foglalkoztat, és Cluderaytől nem idegen az a jövőkép sem, hogy egyszer akár világszerte jelen legyenek.

 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra