Lámpát buli workshopon készíteni!

Nincs is jobb annál, amikor saját kezűleg készített dolgot tudunk elhelyezni a lakásunkban úgy, hogy nem leszünk rosszul a látványától. Az esetek többségében ehhez mégiscsak az szükségeltetik, hogy legyen legalább minimális kézügyességünk. Vannak azonban workshopok, ahol úgy tudjuk elkészíteni, amit szeretnénk, hogy közben ki is segítenek azoknál a részeknél, ahol tuti elakadnánk. Mint a villanyszerelés. No, de ne rohanjunk ennyire előre. 

A textilkábeleiről nevezetes Tilka rendez ilyen workshopokat, most mi is elmentünk, hogy aztán hazavihessünk egy szinte bárhová passzoló, textilkábeles függőlámpát, és egy ilyen tapasztalattal a hátunk mögött bátran állíthatjuk, hogy otthon azért ne próbálják meg egyedül. Szóval ez nem egyfajta diy dolog, még abban sem vagyok biztos, hogy most újra meg tudnám egyedül csinálni. 

De workshopra járni jópofa dolog. Egy kis lakásban gyűltünk össze hatan, barkácsolási lázban égve, majd kiválasztottuk a sablonokat annak megfelelően, hogy ki, milyen lámpát szeretne készíteni. Volt aki színeset választott, annak még külön fóliát is kellett ragasztania a műanyag lapra, ami a lámpánk alapanyagául szolgált. Persze, én a gyerekszobába szántam, adekvát volt hát a magenta borításnak, meg is kűzdöttem vele alaposan. Mellesleg ez a rész nem sokban különbözik az iskolai füzetek borításának felhelyezésétől, így akinek ilyesmiben van rutinja, az annyira nem szenved közben. 

Jómagam ezután a sniccerezést választottam, körülrajzoltam vele a rombuszt, ahogy kell, majd ahol nem sikerült átvágni, ott ollóval rásegítettem. Kész origamit kellett kivagdosni, de valahogy megoldottam, szerencsére annál a résznél, ahová a lámpa foglalata került nem kellett ügyelni a szépségre, ami azért szerencse, mert ott kellett egyedül kört kivágni. A vágást lyukasztás követte, aztán jött el a textilkábelek kapcsolókkal való egyesítése, amit egészen biztosan nem tudnék mégegyszer végigcsinálni. 

Pedig amúgy nem bonyolult, csak az a baj vele, hogy sok olyan szerszám kell hozzá, amit egy átlagháztartásban nehéz megtalálni (blankoló, miazmás), pedig nekem még menő szerszámkészletem is van. A kis segítséggel amúgy olyan három óra alatt sikerült összeállítani a lámpát, és második összeszerelésre már működött is. Összességében jó buli volt lámpát csinálni, bár az üvegbúrákat valamivel jobban szeretem...

Ha kipróbálná

Van még lehetőség workshopozni, a Tilka műhelyben Koralevics Rita (PAPER UP!) segítségével lehet szombaton (november 29. 10-13)  lámpákat gyártani. A 9500 forintos árban egy kis méretű lámpa és 2 méter válaszható színű kábel és szerelevényt tartalmaz.

A workshopon Koralevics Rita grafikusművész avat be minket az általa megálmodott és létrehozott, hulladék papír masszából készült Paper Up! tárgyak elkészítésébe. Minden résztvevő egy kisebb PAPER UP! lámpabúrát kap, melyet Rita útmutatásával fejezhet be. A búrákat együtt lakkozzuk és igény szerint festjük. A végeredmény egy környezetbarát, tartós, egyedi lámpa, melyre biztosan szívesen pillantasz majd a lakásod bármely pontján!
 

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!

 
Oszd meg másokkal is!
Mustra